REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į metinį Pasaulio ekonomikos forumą Davose susirinkusių politikos ir verslo atstovų pokalbiuose dominuoja niūrių pasaulio ekonomikos perspektyvų tema, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonomistai įspėja, kad visuotinė recesija ir prekybos protekcionizmas nualins besivystančias šalis. Apklausus įvairių valstybių verslo atstovus paaiškėjo, kad didžioji dalis jų prognozuoja, jog pasaulio ekonomikai atsigauti prireiks trejų metų.

REKLAMA

Pirmąją aukščiausių viršūnių susitikimo dieną kalbės Kinijos ministras pirmininkas Wen Jiabao ir Rusijos premjeras Vladimiras Putinas. Šios dienos tema – „Formuojant pasaulį po krizės“.

Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėjas Klausas Schwabas įspėjo, kad krizė dar labai toli nuo pabaigos.

Ekonominės krizės, skurdo, energijos išteklių, klimato kaitos ir prekybos klausimais Davose diskutuos 40 valstybių vadovų ir apie 2500 svečių, tarp kurių – didžiausių pasaulio bankų vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo BBC korespondentas, nors šis metinis susitikimas Šveicarijos kalnuose esančioje Davoso gyvenvietėje visuomet pritraukia daugybę galingiausių pasaulio žmonių, šiais metais jų visų nuotaika kitokia nei seniau. Kai kurios dar praėjusiais metais itin stiprios įmonės bankrutavo, tuo tarpu kitas išgelbėjo šalies valdžia, o dar kitos buvo nacionalizuotos.

Todėl vieningai sutariama, kad šiemet diskusijoms vadovaus ir jų darbotvarkes sudarys ne bankininkai ar kiti verslininkai, bet politikai. Nepaisant to, diskusijų objektas neišvengiamai išliks ekonomika.

www.15min.lt, www.balsas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų