REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruzija neplanuoja Rusijai išduoti jaunesniojo seržanto Aleksandro Gluchovo, pareiškė Gruzijos užsienio reikalų ministras Grigolas Vašadzė.

REKLAMA
REKLAMA

Gruzija antradienį paviešino vaizdo įrašą, kuriame A. Gluchovas paaiškino, kodėl paliko savo tarnybos vietą Pietų Osetijoje ir pabėgo į Gruziją. Rusija ir toliau aiškina, kad karys buvo pagrobtas ir reikalauja jį išduoti.

REKLAMA

„Mes ginsime jo teises ir neplanuojame A. Gluchovo išduoti Rusijai. Puikiai žinome, kaip su juo bus elgiamasi, jei jį išduosime“, - teigė Gruzijos diplomatijos vadovas.

Ministras pareiškė susisiekęs su Šveicarijos ambasada Gruzijoje. Būtent Šveicarijos ambasada atstovauja Rusijos interesams Gruzijoje nuo to laiko, kai rugpjūtį Tbilisis nutraukė diplomatinius santykius su Maskva.

„Mes pakvietėme Šveicarijos ambasadorių, kad šis galėtų patvirtinti A. Gluchovo padėtį Gruzijoje ir tai, kaip mes saugome jo teises“, - teigė G. Vašadzė.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį išplatintame vaizdo įraše A. Gluchovas paaiškino, kodėl paliko savo tarnybos vietą Alkagoryje. Karys paprašė Gruzijos prezidento Mikhailo Saakašvilio, kad jam būtų suteiktas pabėgėlio statusas Gruzijoje.

Gruzijos vidaus reikalų ministerija teigia ieškanti galimybės suteikti A. Gluchovui Gruzijos pilietybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų