REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimui priklausančios poilsiavietės Palangoje ir prie Siaurio ežero (Švenčionių r.) bus parduotos.

REKLAMA
REKLAMA

Taip nusprendė trečiadienį posėdžiavusi Seimo valdyba.

Pasak Seimo pirmininko pavaduotojos „darbietės“ Virginijos Baltraitienės, vasarnamiai bus perduoti Valstybės turto fondui.

REKLAMA

„Tai Seimui nebūdinga funkcija“, - sakė ji, aiškindama, kodėl nutarta atsisakyti poilsio namų.

Seimo kanceliarijos duomenimis, abi poilsiavietės dirba nuostolingai. Nors lėšų joms išlaikyti iš biudžeto neskiriama, papildomų pinigų skiria Seimo kanceliarija iš tų lėšų, kurias gauna nuomodama Seimo patalpas ir pan.

„Norint, kad jos (poilsiavietės - BNS) dirbtų pelningai, reikia į jas investuoti. Reikia kelių milijonų“, - sakė V.Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė spauda, pagal kanceliarijos patvirtinus įkainius, Seimo darbuotojams dvivietis kambarys be didelių patogumų poilsiavietėje ant Siaurio ežero kranto Švenčionių rajone vienai parai kainuoja nuo 29 iki 40 litų, o tas pats kambarys visai savaitei - nuo 129 iki 142 litų. Tuo metu už kambarį su visais patogumais - atitinkamai 70 ir 453 litus.

Sumanę 10 dienų pailsėti Palangoje esančioje Seimo poilsiavietėje „Viešnagė“ parlamentarai turėtų sumokėti nuo 403 (dvivietis kambarys) iki 958 litų (trijų aukštų numeris liuksas su židiniu). „Viešnagėje“ galioja tokia pat tvarka kaip ir parlamento poilsiavietėje prie Siaurio ežero. Jei kambarių neužima Seimo nariai ar kanceliarijos valdininkai, Palangoje apsistojantys žemesnio rango pareigūnai ar kiti gyventojai už tą pačią pastogę turi mokėti keliasdešimt litų daugiau. Keliais litais skiriasi net patalynės, kurią galima išsinuomoti, kaina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Poilsiavietėje prie Siaurio ežero esančią sauną Seimo narys valandai gali išsinuomoti už 20 litų.

Seimo kanceliarijos duomenimis, abu poilsio namai kasmet patiria maždaug po 30 tūkst. litų.

Dėl kitų Seimui priklausančių ar parlamento rūmuose įsikūrusių įmonių tikslingumo nutarta apsispręsti kitą savaitę.

Seimo valdybos nariai trečiadienį sužinojo, kad Seimo viešbutyje įsikūrusį relaksacijos centrą išlaiko parlamento kanceliarija.

„Pasirodo, visas paslaugas teikia pati Seimo kanceliarija, išlaikydama ir patalpas, ir nusipirkusi visus treniruoklius, ir mokėdama už visas komunalines paslaugas, ir net visus darbuotojus yra įdarbinusi kanceliarija. Tai buvo naujiena visiems valdybos nariams“, - tvirtino V.Baltraitienė.

REKLAMA

Anot jos, daug kritikos sulaukusi kirpykla - bene vienintelė parlamentui duoda naudos. „Susimoka už vandenį, patalpų nuomą, šildymą, ko negalima pasakyti apie kitas čia įsikūrusias įmones“, - teigė Seimo vicepirmininkė.

Pavyzdžiui, maitinimo paslaugas teikiančią bendrovę „Greminta“ kasmet reikia „paremti“ mažiausiai 300 tūkst. litų.

Parlamento vadovybė dar aiškinasi, ar Seimui reikalinga viešoji įstaiga Parlamentinio bendradarbiavimo centras, galbūt jos funkcijas gali atlikti pats Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų