REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybė jau tris mėnesius neatsiskaito su verslininkais už jų atliktus darbus. Tačiau „Sodra“ kasdien reikalauja mokesčių. Kalčiausia lieka ne nemoki valstybė, o pinigų iš jos neatgaunančios įmonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Trečiadienį (šiandien - aut. past.) „Sodra“ nagrinės pranešimą apie bylos nagrinėjimą mūsų įmonei ir bankroto bylos iškėlimą. Kalčiausi likome mes, nors mūsų įmonė „Sodrai“ nemoka, nes valstybė už mūsų atliktus darbus nesumokėjo generaliniam rangovui“, - „Vakaro žinias“ informavo statybų bendrovės „Adasta“ vadovas ir savininkas Artūras Dimša.

REKLAMA

Anot pašnekovo, dėl 25 tūkst. litų skolos jo įmonei gali būti paskelbtas bankrotas.

„Generalinis rangovas UAB „Senovė“ mums nesumokėjo pinigų už darbus Užutrakio dvare ir Užsienio reikalų ministerijoje. Iš viso nuo spalio liko skolingi apie 70 tūkst. litų. Sako, kad valstybė neatsiskaitė už užsakymų vykdymą. Nepaisydama to „Sodra“ reikalauja, kad mes sumokėtume jai 25 tūkst. litų įmoką iki vasario 20-osios. „Sodra“ net nesiima nagrinėti priežasčių, kodėl mes negalime sumokėti. Jei dėl susidariusios skolos kalta valstybė, tai gal galėtų bent įmokas „Sodrai“ atidėti? Bet jie nesigilina. Sako: tu mums nesumokėjai, mes tave ir bausim. O dabar dar ir Darbo inspekcija dėl nesumokėtų algų spaudžia, ir Valstybinė mokesčių inspekcija“, - dėstė A. Dimša.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, daug statybos bendrovių vadovų artimiausiu laiku ketina įmones perregistruoti kitose valstybėse ir ten mokėti mokesčius, nes Lietuva yra netolerantiška verslininkų atžvilgiu.

Nenumatyta, kad valstybė nesumokės

„Sodros“ direktorius Mindaugas Mikaila informuoja: „Sodra“ priversta iš įmonių reikalauti įmokų net ir tada, kai šioms skolinga valstybė.

- Ar „Sodra“ atideda įmokų rinkimą iš įmonių, kurios negali susimokėti, nes joms skolinga valstybė?

- Įmokų mokėjimas jokiais atvejais neatidedamas. Net teismas yra išaiškinęs, kad žmonės negali prarasti socialinių garantijų. Jei valstybė tiesiogiai skolinga įmokų nemokančiai įmonei, šiai vėliau nubraukiami delspinigiai. O jūsų įvardytu atveju valstybė skolinga ne mūsų skolininkei, o jos partneriui. Tai jau verslo reikalai. Pats turi apsispręsti, su kuo gali turėti reikalų.



- Kokios sankcijos tokių įmonių laukia?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Jei „išstatys“ garantijas, kada susimokės, nieko nebus. Negi visas jo verslas pastatytas „ant“ vieno generalinio rangovo? Netikiu tuo. Jei nesusimokės - bus banko nurodymai, sąskaitų areštas. Ir taip iki bankroto.

- Ar yra lengvatų įmonėms, skolingoms dėl to, kad valstybė nesumoka už atliktus darbus?

- Lengvatos įstatymais jokios nenumatytos, nes įstatymais nenumatyta ir tai, kad valstybė negali sumokėti. Bet jei didelę skolos „Sodrai“ dalį sudaro valstybės skola, bankrotas nepradedamas.

Danas Nagelė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų