REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas oficialiai pareiškė sutinkąs su „Vakaro žinių“ publikacijoje (2009 01 06) išdėstytais pastebėjimais, kad Lietuva Rusijai dosniausiai moka už gamtines dujas visoje Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro nuomone, tokia situacija yra nenormali. Apie tai jis rašo ir laiške parlamentarui Jurgiui Razmai, kuris po „Vakaro žinių“ straipsnio kreipėsi į V. Ušacką teiraudamasis, ar šis neketina derėtis su Rusija dėl dujų kainų ne tik Ukrainai, bet ir Lietuvai.

REKLAMA

Tačiau V. Ušackas įsitikinęs, kad derybos su užsienio valstybėmis arba konkrečiai su Kremliaus valdoma „Gazprom“ yra ne užsienio reikalų ministro, o dar nė neįsteigtos Energetikos ministerijos reikalas.

Kol derybos prasidės, ministras kviečia atitinkamas valstybės institucijas ir „Lietuvos dujas“ bei „Dujotekaną“ papasakoti žmonėms, kodėl mes taip brangiai mokame už dujas. Lyg leisdamas suprasti, kad dėl dujų kainų nieko nebus daroma, V. Ušackas pareiškė, kad milžiniškos kainos naštą gyventojams galima sumažinti skatinant energijos taupymą.

Vokietija už 1000 kub. m dujų „Gazprom“ temoka 1112 litų, Prancūzija - 1058 litus, Vengrija - 1103 litus, Italija - 1149 litus, o Lietuva - net 1195.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų