REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimą supančios parduotuvės ir įstaigos jau ruošiasi kitą savaitę vyksiančiam smulkiųjų verslininkų mitingui - rūpinasi papildoma apsauga ar net svarsto išvis tą dieną neatverti durų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip prekybininkus paskatino elgtis Vilniaus savivaldybės ketinimai kitą antradienį riboti Seimą supančių įstaigų, parduotuvių ir degalinių darbą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

„Pasimokėme iš sausio 16 dienos, kai irgi vyko mitingas, klaidų. Geriau uždaryti parduotuves ir degalines dienai ar pusdieniui. Tokia praktika taikoma ir Skandinavijos šalyse“, - kalbėjo Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

Draudimais siekiama riboti alkoholinių gėrimų pardavimą.

Tiesa, greta Seimo įsikūrusios parduotuvės „Maxima“ atstovai tikino, kad sausio 16 dieną, kai kilo riaušės, alkoholinių gėrimų buvo perkama kaip įprastai. Kur kas paklausesni buvo kiaušiniai, pomidorai, bulvės, kokoso riešutai ar akmens anglys. Šie daiktai per riaušes skriejo į Seimo langus.

REKLAMA
REKLAMA

Jei sulauks ribojimų prekiauti alkoholiu vasario 3-iąją, „Maxima“ ketina išvis neatidaryti parduotuvės šalia Seimo.

„Nenorime erzinti savo pirkėjų, kurie nesiveržia mitinguoti, o nori tiesiog apsipirkti. Tuomet geriau parduotuvę uždaryti, kad paskui nebūtume kaltinami, jog prekiaujame alkoholiu ar tais produktais, kurie yra parduodami kiekvieną dieną“, - aiškino „Maxima“ atstovė Renata Saulytė.

Prie Seimo rūmų įsikūrusio komplekso „Vilniaus vartai“ direktorė Birutė Kalanovaitė nelinkusi uždaryti prabangos prekių salonų, tačiau neatmeta, kad gali tekti taip pasielgti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jei specialiosios pajėgos vėl apsups pastatą ir neleis privažiuoti mūsų klientams, teks kompleksą uždaryti. Kam veltui deginti elektrą ir laikyti darbuotojus?“, - svarstė B. Kalanovaitė.

Sausio 16-ąją, palyginti su kitais penktadieniais, anot direktorės, parduotuvės patyrė nuostolių - įprastai tą savaitės dieną parduodama prekių už 60-70 tūkst. litų.

„Swedbank“ vasario 3 dieną planuoja laikinai uždaryti banko padalinį, esantį Gedimino prospekto pabaigoje.

Šis padalinys ir dar du - taip pat Gedimino prospekte ir Vilniaus gatvėje -buvo laikinai uždaryti ir sausio 16 dieną.

Padėtį stebės ir SEB banko darbuotojai. Jei kils riaušės, jie sustabdys padalinio prie Seimo darbą.

Taip SEB elgėsi ir per riaušes užpraeitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų