REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, dar studijuodamas aukštojoje mokykloje, praleistoms paskaitoms pateisinti galėjo pasitelkti fiktyvią pažymą ir už tai buvo pašalintas iš universiteto.

REKLAMA
REKLAMA

1987 metais iš Vilniaus universiteto Teisės fakultete studijuojančių sąrašo buvo išbrauktas studentas A. Valinskas, oficialus įrašas byloje nurodo, kad studentas pašalinamas dėl elgesio, „nesuderinamumo su tarybinio studento vardu“.

REKLAMA

Kaip rašo dienraštis „Vilniaus diena“, paaiškėjo, kad neblogai teisininko mokslus kremtantis studentas A. Valinskas praleidinėjo kai kurias paskaitas, o kaip pasiteisinimą pasitelkė, kaip tada įtarta, padirbtą teismo pažymą.

Dabartinis Seimo vadovas nelabai noriai prisimena 1987 metų įvykius, nors ir netiesiogiai pripažįsta, kad buvo pašalintas iš universiteto už galimą dokumento klastojimą. Jis šį faktą bando nuleisti juokais.

REKLAMA
REKLAMA

A. Valinskas primena, kad tuomet, sovietų saulėlydžio metais, su draugais buvo įkūręs humoristinę agitbrigadą „Dviratis“, su kuria tekdavo koncertuoti įvairiuose Lietuvos kampeliuose. Iš koncertų būsima žvaigždė į Vilnių grįždavo vėlai sekmadieniais, kartais net pirmadieniais, todėl dažniausiai vėluodavo į pirmas savaitės paskaitas.

Pirmadienio rytais pirmos būdavo sovietinio karinio pasirengimo paskaitos, į kurias studentas A. Valinskas leisdavo sau neiti. Būtent dėl nelankytų karinio pasirengimo paskaitų ir teko palikti universitetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Valinsko byloje įrašyta, kad šis studentas iš universiteto pašalinamas, nes jo „elgesys nesiderina su tarybinio studento vardu“. Paaiškėjo, kad teisės mokslų studentas, siekdamas pasiaiškinti, kodėl praleidžia karinio pasirengimo paskaitas, galėjo suklastoti bent vieną dokumentą.

Viename interviu A. Valinskas 2000 metais yra pripažinęs: „Reikėjo kažkaip pasiaiškinti, kodėl neinu į paskaitas. Parašiau pažymą, kad civilinėje byloje turiu būti liudininkas.“

Paklaustas, ar dokumentų klastojimas dera su teisininko veikla, A.Valinskas tuomet atsakė nekonkrečiai ir ne itin rimtai: „Sovietinėje struktūroje nėjimas į karinį parengimą buvo lyg savotiška rezistencijos forma. Medalį už tai man galėtų pasiūlyti.“

Dabar Seimo vadovas teigia, kad pažyma nebuvo klastojama. „Pažymą dėl liudijimo civilinėje byloje A. Valinskui išdavė teismo sekretoriatas“, - Seimo pirmininko vardu atsakė jo atstovė spaudai Indrė Viržintė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų