REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus trečiadienį išvyksta į Pasaulio ekonomikos forumą Davose (Šveicarija).

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet forumo tema, skirta pasaulio ekonomikai atgaivinti po krizės.

Kaip pranešė Prezidento spaudos tarnyba, šiais metais apie pasaulį po ekonomikos krizės diskutuos apie 40 valstybių vadovų, taip pat kompanijų, nevyriausybinių organizacijų, akademikų ir kitų organizacijų atstovų iš viso pasaulio.

REKLAMA

Organizatorių teigimu, renginyje šiemet ketina dalyvauti daugiau kaip 2 tūkst. 500 atstovų iš 96 pasaulio šalių.

Prezidentas V. Adamkus dalyvaus sesijoje, skirtoje pasaulio ekonomikos atsigavimui. Per šią sesiją bus diskutuojama apie atviros prekybos svarbą globaliai ekonomikai, finansų stabilumą ir kitomis temomis.

Pagal paskelbtą darbotvarkę Lietuvos vadovas planuoja klausyti Kinijos ministro pirmininko Wen Jiabao (Ven Dziabao), Šveicarijos prezidento Hanso-Rudolfo Merzo, Rusijos premjero Vladimiro Putino kalbų, dalyvauti buvusio JAV prezidento Bilo Clintono (Bilo Klintono) priėmime.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Davose taip pat ketina susitikti Azerbaidžano ir Armėnijos prezidentais Ilhamu Alijevu bei Seržu Sargsijanu, Pakistano ministru pirmininku Gillaniu Syedu Yousafu (Žiljaniu Sajedu Jusafu). V.Adamkus dar ketina susitikti su banko „Nordea“ prezidentu Christianu Clausenu (Kristijanu Klausenu), „Pfizer“ naujųjų rinkų plėtros direktoriumi Jeanu-Micheliu Halfonu (Žanu Mišeliu Halfonu), EBRD prezidentu Thomasu Mirrowu (Tomu Mirou) ir kt.

Pasak Prezidentūros, su tarptautinių kompanijų atstovais valstybės vadovas numato kalbėtis apie Lietuvos investicinę aplinką bei investavimo mūsų šalyje galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Vilnių Prezidentas V.Adamkus grįš šeštadienio vakarą.

Kasmetinis Pasaulio ekonomikos forume ir energetikos viršūnių susitikimas Davose, kuriame tradiciškai susirenka pasaulio politikos, verslo, mokslo, religijos ir visuomenės lyderiai, šiemet vyks sausio 28-vasario 1 dienomis.

Forume, kuris nuo praėjusio amžiaus 8-ojo dešimtmečio kasmet rengiamas Šveicarijos kalnų kurorte Davose, susirenka politikos ir verslo lyderiai, nevyriausybinių organizacijų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų