REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos prokuratūra perdavė teismui baudžiamąją bylą dėl Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) viršininkės Aurelijos Kulčickienės-Gutienės piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant asmeninės naudos.

REKLAMA
REKLAMA

Įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba A. Kulčickienei-Gutienei buvo pateikti pernai gegužę, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, per kratas paėmė svarbius dokumentus iš VVKT vadovų darbo vietų, Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir kelių uždarųjų akcinių bendrovių buveinių, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Šiuo metu tyrimas dar nebaigtas, bet vadovaujantys Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokurorai atskyrė du jo epizodus ir surinktą medžiagą perdavė Vilniaus miesto 3-iajam apylinkės teismui.

Kaip „Respublikai“ sakė prokuratūros ONKTS prokuroras Mindaugas Barkauskas, A. Kulčickienė-Gutienė nepaisė Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimų VVKT organizuojant konkursą įmonėms, teikiančioms užsienio kalbos mokymo paslaugas. Kaip įtariama, jis buvo surengtas pažeidžiant viešųjų pirkimų procedūrą, kad konkursą laimėtų viena įmonė, kuri ir vežė VVKT viršininkę tobulinti anglų kalbos žinių į Angliją.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, A. Kulčickienė-Gutienė kaltinama pasinaudojusi savo vadovaujamos tarnybos lėšomis apmokėti už asmeninių dokumentų vertimą.

„Viešųjų pirkimų tvarka įpareigoja prieš perkant paslaugą atlikti bent 3-jų šios paslaugos teikėjų apklausą. Šiuo atveju pirma buvo atlikti vertimai, o ieškant būdo už juos sumokėti įstaigos lėšomis, buvo klastojami dokumentai“, - sakė M. Barkauskas.

Prasidėjus tyrimui, VVKT viršininkė teismo sprendimu buvo laikinai 3 mėnesiams nušalinta nuo pareigų, paskui šis terminas buvo pratęstas dar 2 kartus. Pastarasis laikinojo nušalinimo nuo darbo terminas baigiasi sausio 30 d. Jei sveikatos apsaugos ministras nepriims sprendimo atleisti A. Kulčickienę-Gutienę iš VVKT viršininkės pareigų, kitą savaitę ji galės grįžti į darbą.

Alia Zinkuvienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų