REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būsimasis energetikos ministras Arvydas Sekmokas sako nesąs įsitikinęs, kad nauja atominė elektrinė galėtų būti pastatyta.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jis antradienį pareiškė konferencijoje „Ekstremali Lietuvos energetikos būklė“. „Pagal dokumentus, kuriuos mačiau, idiliškas keturių valstybių darbas atrodo bus mažiausia iš problemų“, – sakė būsimasis ministras.

REKLAMA

„Buvusi Vyriausybė nesiėmė veiksmų, žinodama realią situaciją apie artėjančią energetikos krizę Lietuvoje, nors dujų terminalas ir elektros tiltas į Švediją yra būtinas norint išvengti energijos stygiaus Lietuvoje.

Tačiau Latvija blokuoja Lietuvos norą tiesti elektros jungtis su Švedija, o dujų terminalo statyba vėluoja du metus. Geriausiu atveju dujų terminalas bus pastatytas tik 2012 metais“, – teigė A. Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA

Būsimasis ministras dabartinę energetikos situaciją apibūdino kaip „nepatenkinamą“.

Tuo metu Leo LT“ valdybos pirmininkas Gintautas Mažeika teigia tikįs, „jog naujosios atominės elektrinės projektas bus įgyvendintas numatytu laiku“. „Esame parengę konkrečių veiksmų planą tam pasiekti“, – sakė jis.

Antradienį paskelbta „Leo LT“ užsakymu atlikta apklausa rodo, jog šalies gyventojai palaiko siekį statyti naują atominę elektrinę.

Pagal apklausos duomenis, 61 proc. Lietuvos gyventojų mano, kad tikslingiau statyti atominę elektrinę šalyje ir joje gaminti elektros energiją, 12 proc. – elektrą pirkti užsienyje, 27 proc. – neturi nuomonės.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svarbiausiu ženklu laikome, tai, kad visuomenė palaiko naujosios atominės elektrinės projektą, savo mastu lenkiantį visus iki šiol nepriklausomoje Lietuvoje įgyvendintus projektus, o nuolat teikdami informaciją apie jo eigą ir rezultatus tikimės jos pasitikėjimą didinti“, – teigė G. Mažeika.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų