REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oficialaus vizito Taline viešintis Lietuvos ministras pirmininkas Andrius Kubilius, susitikęs su Estijos vyriausybės vadovu Andrus Ansip, pareiškė, kad Lietuva yra suinteresuota bendradarbiauti su Baltijos šalimis energetikos srityje. „Mes šiandien pasirengę žymiai aktyvesniam ir efektyvesniam Baltijos šalių energetiniam bendradarbiavimui“, – per susitikimą sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius patvirtino Lietuvos siekį kurti bendrą Baltijos energetikos rinką ir išreiškė suinteresuotumą ateityje įsigyti elektros energijos iš Estijos. Premjeras pavedė Vyriausybės kancleriui išsiaiškinti technines bei finansines tokio įsigijimo sąlygas ir galimybes.

REKLAMA

Ministro pirmininko teigimu, Lietuvos ir Estijos glaudus bendradarbiavimas sudėtingu ekonominiu laikotarpiu tampa vis svarbesnis, ir nors abiejų valstybių laukia nemaži iššūkiai, dabar yra geriausias laikas įgyvendinti ilgai atidėliotas reformas ir bendrus strateginius projektus.

Abu premjerai taip pat vieningai sutarė dėl būtinybės kuo skubiau pasiekti sutarimą ir pradėti Baltijos jungties su Švedija statybą.

A. Ansip dar kartą patvirtino, kad Estija labai suinteresuota dalyvauti naujos Visagino atominės elektrinės statyboje ir kvietė spartinti šį projektą.

REKLAMA
REKLAMA

Abu premjerai sutarė, kad jų bendras tikslas yra kuo spartesnis prisijungimas prie euro zonos, kas leistų užtikrinti dar didesnį finansų sistemos saugumą ir stabilumą. Abiejų šalių finansų ministerijos galėtų dar intensyviau ne tik keistis informacija, bet ir stiprinti bendradarbiavimą šioje srityje.

Susitikime taip pat tartasi dėl galimybės užtikrinti alternatyvų dujų tiekimą Baltijos valstybėms, nes tai ženkliai prisidėtų prie didesnio energetinio saugumo mūsų regione.

Lietuvos Vyriausybės vadovas pakvietė Estijos premjerą kovo 9 dieną atvykti į Vilnių dalyvauti Baltijos Ministrų Tarybos susitikime, kuriame pagrindinis dėmesys bus skiriamas būtent Baltijos regionui kylantiems energetiniams iššūkiams aptarti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų