REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors penktadienį ir brangęs iki šešių savaičių aukštumų vakar JAV doleris visgi pasidavė euro spaudimui ir smuktelėjo iki 1,3165.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis veiksnys davęs stimulą eurui brangti buvo Didžiosios Britanijos Barclays banko pranešimas, kad 2008 m. iki mokestinis šio banko rezultatas bus pelningas. Tai pirmoji per ilgą laiką gera naujiena iš D.Britanijos, kuri rinkos dalyviams davė viltį, kad gal būt šalies ekonomika jau ims rodyti gyvybės ženklus, praneša „Swedbank“.

REKLAMA

Šiandien Amerikoje prasideda dviejų dienų FED‘o posėdis. Rinkos dalyvius labiausiai domina ką FED‘o atsakingi asmenys nuspręs ir iš kokių resursų bandys pagelbėti JAV ekonomikai, jei iš viso bandys. Kaip žinia bazinės palūkanų normos mažinti jau nėra kur, nes dabar nustatyta palūkanų norma jau artima nuliui, t. y. 0,25 proc.

Daug spėlionių rinkoje kyla dėl Europos centrinio banko palūkanų normos mažinimo. Kaip žinia dabartinė bazinė palūkanų norma yra 2 proc. Kitą savaitę vyksiančio ECB posėdžio metu būtent ši palūkanų norma ir bus svarstoma. Vienas iš ECB atsakingų asmenų dienraščiui Financial Times vakar pareiškė, kad dabar esantis bazinės palūkanų normos dydis yra toks kokio ir turėtų rinka tikėtis ir kad mažinti jo nesiruošiama.

Anot rinkos dalyvių toks lėtas ECB reagavimas į lėtėjančią ekonomiką dar labiau smukdys eurą JAV dolerio atžvilgiu. Šiandien rinkoje sulauksime JAV sausio mėn. vartotojų pasitikėjimo indekso, kuris turėtų augti, bei Vokietijos sausio mėn. IFO instituto pasitikėjimo indekso, kuris prognozuojama, kad turėtų smukti iki žemiausio lygio nuo Vokietijos susijungimo 1990 m., o didžiausią įtaką tam turėtų daryti sumažėjusi paklausa ir gamybos sumažėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų