REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies didmiesčių gyventojai, vairuojantys automobilius, į juos pila skirtingos rūšies degalus. Kokius degalus jie renkasi priklauso nuo konkrečios vietovės, parodė praėjusių metų „ORLEN Lietuva“ degalų pardavimai privatiems klientams.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės ir jos apylinkių gyventojai dažniau perka A 95 benziną, o suskystintos dujos praėjusiais metais populiariausios buvo pajūrio regione.

REKLAMA

„Populiariausi tarp privačių vairuotojų degalai yra A 95 benzinas ir suskystintos dujos. Perkamų degalų rūšis dažnai priklauso nuo to, ar degalinė yra mieste, ar šalia pagrindinių kelių. Pajūrio degalinėse parduodamų degalų kiekis labiau nei kitose vietovėse susijęs ir su sezoniškumu“, – sako „ORLEN Lietuva“ degalinių tinklo valdytojos bendrovės „Ventus-Nafta" generalinio direktoriaus pavaduotojas ir komercijos direktorius Saulius Žilėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Per praėjusius metus parduoto A 95 benzino kiekis Vilniuje sudarė kiek mažiau nei pusę, suskystintų dujų apie trečdalį, o dyzelino – apie 15 procentų visų sostinėje parduotų degalų kiekio. Vilniuje daugiau nei kituose miestuose buvo parduoda benzino su specialiais priedais – „Verva“.

Kaune A 95 benzino ir suskystintų dujų vidutiniškai parduotas panašus kiekis – apie 38 proc., o dyzeliniai degalai sudarė apie 14 procentų visų parduotų degalų.

Klaipėdos regiono degalinėse per praėjusius metus daugiausia buvo parduota suskystintų dujų – beveik 40 procentų visų parduotų degalų, A 95 benzinas sudarė beveik 35 procentus. Dažniau už įprastus dyzelinius degalus uostamiestyje buvo perkamas dyzelinas „Verva“.

„Atskiros Lietuvos vietovės išsiskiria ne tik pagal perkamas degalų rūšis, bet ir kitais vartojimo ypatumdais. Tam tikrų skirtumų matyti pagal tai, kuriuo paros ar savaitės metu sulaukiama daugiausiai pirkėjų, taip pat pagal tai, kaip vairuotojai naudojasi kitomis paslaugomis, pavyzdžiui, plovyklomis“, – sako „ORLEN Lietuva“ atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų