REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žaidėjas pačiūžomis atsispiria nuo ledo, įsiveržia į priešininkų aikštės pusę, prasibrauna pro kelis gynėjus ir smūgiuo... atsiprašau, tai yra meta į krepšį!“ Tai ne epizodas iš baisiausio sporto komentatorių košmaro, o bandymas apsakyti kas trečiadienį, sausio 28-ąją, vyks Rotušės aikštėje Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Ant vienoje centrinių Vilniaus aikščių išlieto ledo įvyks istorinės draugiškos rungtynės tarp „Hockey Punks“ ir Lietuvos ledo ritulio rinktinės. „Red Bull kašis ant ledo“ bus žaidžiamas pagal hibridines ledo ritulio ir gatvės krepšinio taisykles, stengiantis išlaikyti pagrindinius abiejų sporto šakų principus.

REKLAMA

Iš pramogų pasaulio atstovų sudaryta „Hockey Punks“ bandys įrodyti, kad krepšinio įgūdžiais ant ledo niekuo nenusileidžia geriausiems šalies ledo ritulininkams. „Hockey Punks“ klubo garbę žada ginti „G&G Sindikatas“ branduolys Svaras, Pushaz ir Mamania, „Biplan“ vokalistas Maksas, „Metal On Metal“ komanda ir net „SiSi“ merginos Silva bei Sima.

Lietuvos ledo ritulio rinktinė tęsia pasiruošimą balandžio 11-17 dienomis Vilniuje vyksiančiam 2009 m. pasaulio ledo ritulio I diviziono čempionatui ir šiame parodomajame mače stengsis sudominti tautiečius šiuo efektingu ir greitu žaidimu.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš prasidedant rungtynėms abi komandos ledo aikštelėje čiuožinės kartu su labdaros fondo „Sportas vaikams“ programos dalyviais iš Elektrėnų, kurie vėliau pasiliks sirgti už abi komandas.

„Kadangi Lietuvos valdžios dėmesys nukreiptas tik į krepšinį, tai ir mes esame priversti mėtyti į krepšį, kad būtų pamatytas ledo ritulys“, – juokauja Lietuvos rinktinės žaidėjas Martynas Šlikas. Rotušės aikštėje jis išmėgins, ko verti jo auklėtiniai – M.Šlikas yra ir „Hockey Punks“ treneris.

Rungtynėse dalyvaus po 10 abiejų komandų sportininkų, bet ant ledo vienu metu galės būti tik po tris žaidėjus. Bus žaidžiami keturi kėliniai po 7 minutes. Krepšininkai ant ledo neprivalės varytis kamuolio, bet reikės jį sumušti viena ar dviem rankomis. Už pataikytą metimą visada bus įskaitomi vieną tašką – nesvarbu, iš kurios aikštės vietos bus įmesta. O baudos bus fiksuojamos kaip ledo ritulyje – prasižengęs žaidėjas bus minutei šalinamas iš žaidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąkart pasaulyje įvyksiančių krepšinio ant ledo rungtynių pradžia – trečiadienį 19 val. Komandos žais tik 28 minutes „gryno“ žaidimo laiko, todėl vėluodami rizikuojate pražiopsoti „Red Bull kašį ant ledo“.

Atvira čiuožykla prie Rotušės buvo įrengta kaip dalis programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009”. Programos atstovas spaudai Albertas Barauskas pažymėjo, jog džiugu, kad kultūros sostinės kontekste atsiradusios naujos erdvės įkvepia ne tik kultūrinius, bet ir sporto bei pramogų projektus – tai irgi prisideda prie Vilniaus įvairiapusiškumo atskleidimo.

Čiuožyklos organizatorių teigimu, įvairiausių pasirodymų ledo arenoje kulminacija bus sausio 31 d. rengiamas vaikų dailiojo čiuožimo konkursas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų