REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmosios po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo policijos nuovados statybas lydi skandalai. Pareigūnai tvirtina, jog būtent iš šios vietos bus geriausiai užtikrinamas gyventojų saugumas, o Daugų miestelio gyventojai piktinasi, kad praras paplūdimį Didžiulio ežero pakrantėje.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad visi statybos leidimai teisėti ir tvarkingi, o darbai jau pradėti, daugiškiai nenori susitaikyti su pamėgtoje ežero pakrantėje pradėjusiu kilti beveik 400 kvadratinių metrų pastatu, kuriame įsikurs tvarkos sergėtojai. Nepatenkinti vykstančiomis statybomis Daugų gyventojai ne tik ištraukė geodezinius stulpelius, bet ir, neprarasdami vilies pasukti įvykius savo naudai, nusiuntė raštus su parašais aplinkos ministrui ir prokuratūrai. Artimiausiu metu raštas su naujai surinktais parašais ir prašymu nutraukti statybas turėtų būti nusiųstas ir šalies prezidentui Valdui Adamkui.

REKLAMA

Žmonės nepatenkinti

Žinią, kad prie Didžiulio ežero atsiras policijos nuovada, daugiškiai iš pat pradžių sutiko nepalankiai. „Neabejojam, kad patruliavimas kateriu baigsis paplaukiojimais su merginomis, o patruliuoti po Daugus pėsčiomis galima pradėti ir iš kitos vietos“, - piktinosi vietiniai.

Žmonės nuogąstauja, kad ilgainiui pastatas ant ežero kranto bus privatizuotas, o tada, kaip ir kitose privačiose vietose, prieigų prie ežero gali nebelikti. Dzūkų nuomone, tai yra atsakymas, kodėl buvo pasiūlyta būtent ši vieta.

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas kategoriškai nenori sutikti su tokiais gyventojų priekaištais: „Svarbiausia - žmonių saugumas, o ne kiti interesai. Daugelis žmonių tai supranta, bet yra keletas, kurie inspiruoja nepasitenkinimą. Susitikimuose su gyventojais nuolat keliama saugumo problema. Pradėjus priekaištauti policininkams, šie atsikerta, kad neturi gerų darbo sąlygų.“ Anot mero, kai pareigūnai turės geras darbo sąlygas, bus galima griežčiau pareikalauti atsakomybės.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Česlovas Mulma taip pat žino, kad iki šiol Dauguose policininkų darbas vertinamas gana prastai. Tačiau pats savo pavaldinių darbą vertina santūriai: „Visur visokių darbuotojų pasitaiko.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sklypą pasiūlė

Anot Č.Mulmos, policijos nuovados atkūrimas Dauguose nėra spontaniškas sprendimas. Prieš keletą metų buvusią nuovadą panaikino jo pirmtakas, kai paaiškėjo, kad nuomotis patalpas iš privatininko neekonomiška. Tada Dauguose dirbę pareigūnai buvo įkurdinti Alytaus komisariato patalpose. Daugų seniūnijoje liko tik 2 budėtojai.

„Sugrąžinti policijos nuovadą pageidavo ir rajono vadovai, ir patys daugiškiai. Vietą pastatui pasirinkome iš 3 pasiūlytų. Mums puikiausiai tiko patalpos Daugų verslo ir technologijų mokyklos pastate. Tačiau jos vadovai, iš pradžių davę sutikimą leisti ten įsteigti nuovadą, vėliau kažkodėl persigalvojo“, - teigė Č.Mulma.

REKLAMA

Alytaus regiono policijos vadovas neneigia, kad pasirinko geriausią pasiūlymą - nuovada atsiras ne tik strategiškai geroje, bet ir labai gražioje vietoje. Daugiškių priekaištus, kad jie neturės kur maudytis, pareigūnai laiko nepagrįstais, esą vietos paežerėje tikrai užteks, nes vietoj privalomų 25 metrų pakrantės palikta gerokai daugiau. Tad žmonės ir toliau galės maudytis pamėgtoje vietoje. Be to, aplinka bus sutvarkyta ir prižiūrima. Nieko čia baisaus, kad kartais koks pareigūnas akis paganys į bikinį vilkinčias merginas.

REKLAMA

Nuovada suprojektuota maždaug 30 arų sklype, beveik 400 kvadratinių metrų pastatas atsiras prie pat kelio. Jame suprojektuoti ne tik darbo kabinetai 15 darbuotojų, kurie aptarnaus 21 tūkst. gyventojų septyniose seniūnijose, bet ir pagalbinės patalpos. Kieme bus garažai automobiliams, vėliau - ir vandens transportui, nes, kai beveik visa paežerė yra privačiose rankose, patogiausias susisiekimas lieka vandens keliu.

Nuovadai statyti iš investicinių lėšų Policijos departamentas skyrė 1,5 mln. litų. Objektas yra nedidelis, tad statybos bendrovė „Skirnuva“ jį žada pastatyti trumpiau nei per metus. „Gal jau vasarą galėsime švęsti įkurtuves“, - tikisi Alytaus apskrities policijos vadovas Č.Mulma.

Rita Krušinskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų