REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos žymiausi sportininkai ne tik pritaria moratoriumo idėjai, bet ir siūlo išeitį, kaip sutaupyti pinigų: užuot kvietus užsienio svečius ir švaistant pinigus Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio ir „Vilniaus - Europos kultūros sostinės“ renginiams, kasmečius renginius pavadinti „tūkstantmečio“ vardu.

REKLAMA
REKLAMA

Bronislovas Vyšniauskas


Sunkiaatlečių treneris

Tikrai reikia taupyti. Ir nors aš nesu Seimo narys, apie tai sužinau tik paskaitęs laikraščius, bet moratoriumo idėja man atrodo teisingas sprendimas. Reikia pristabdyti tas dideles investicijas, be kurių galima gyventi. Tačiau priimant sprendimus, reikia atsiklausti ir tautos, ką ji mano: kuriuos projektus vertėtų stabdyti, ką būtų galima apmokestinti.

REKLAMA

Mane pykdo, pavyzdžiui, kad žemę žmonės išsipirko ir stovi nedirbami pūdymai. Tai gal tegu tą nedirbamą žemę apmokestina? O laikmetis dabar yra toks, kad mes tikrai galime apsieiti be visos tos pompastikos. Aš dirbu treneriu ir kiekvieną savo renginį galiu pavadinti „tūkstantmečio renginiu“.

Ir dabar esame suplanavę renginį, kuris bus skiriamas Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui. Man pinigai šiam čempionatui yra skiriami ir be jokių švenčių, bet mes savo renginį galime pavadinti iškilmingiau. Ir tai papildomai valstybei nieko nekainuos. Kodėl negalima visų planuojamų renginių - tiek kultūros, tiek sporto, - pavadinti tūkstantmečio renginiais?

REKLAMA
REKLAMA

Virgilijus Alekna

Disko metikas

Mano nuomone, esant sunkiai situacijai, moratoriumas būtų teisingas sprendimas. Galima peržiūrėti projektus, sumažinti jų biudžetą, o gal ir apskritai nutraukti. Manau, tikrai yra dalykų, kurie galėtų luktelti metus kitus. Tarkime, net ir keliams tvarkyti, kam dabar išleidžiami milijonai, būtų galima mažinti finansavimą.

Būtų galima tvarkyti, tarkime, tik pačius blogiausius. Tačiau manau, kad šiais klausimais jokio referendumo nebepadarysi, todėl politikai patys turi apsispręsti ir priimti teisingą sprendimą. Aišku, kad paprastam žmogui atrodo, jog reikia taupyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aiškios nuomonės neturiu, reikėtų gal labiau įsigilinti, bet vis dėlto pritariu idėjai, kad reikėtų peržiūrėti projektų finansavimą.

Andrejus Zadneprovskis

Penkiakovininkas

Man labai sunku komentuoti valstybės valdymą, bet matau, kas dabar vyksta ir kad daugiausiai kenčia paprasti žmonės, todėl manau, kad dalies programų gal ir nereikia. Aišku, gal geriau pristabdyti programų finansavimą, peržiūrėt biudžetą, jeigu dėl to būtų įmanoma sumažinti naštą paprastiems žmonėms.

Gintarė Volungevičiūtė

Buriuotoja

Manau, šiemet yra tikslinga imtis bet kokių priemonių. Žmonės šiais metais sau daug ką riboja, todėl ir valstybė galėtų tą padaryti. Aš manau, kad moratoriumo idėja yra gera.

REKLAMA

Austra Skujytė

Septynkovininkė

Aš tikiu, kad valstybę valdo specialistai ir jie geriau nusimano apie dalykus, apie kuriuos kalba. Aišku, kad taupyti reikia.Manyčiau, kad jei jau veržiamės diržus, tai veržkimės visi - ir valstybė turėtų tą daryti.

Edvinas Krungolcas

Penkiakovininkas

Valdovų rūmų, manau, išvis nereikėjo statyti. Ir apie „Vilniaus - Europos kultūros sostinės“ renginius galiu pasakyt, kad ten akivaizdžiai plaunami pinigai. Tik kodėl atitinkamos tarnybos tuo neužsiima? Manau, kad šioms programoms tikrai reikėtų skelbti moratoriumą.

Kalbėjosi Agnė Vaitasiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų