REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Po susitikimo su smulkiųjų verslininkų atstovais Vilniaus meras Juozas Imbrasas pasiūlė sumažinti mokesčius už verslo liudijimus sostinėje.

REKLAMA
REKLAMA


Vilniaus miestas iš valstybės biudžeto už pernai sostinėje išduotus verslo liudijimus turėtų gauti apie 2,7 mln. litų, o tai sudaro tik apie 0,3 procentus viso miesto biudžeto.

REKLAMA


„Manau, kad trys dešimtosios procento biudžeto pajamų nėra ta lemtinga dalis, kurios negalėtume sumažinti ir bent jau taip padėti smulkiajam verslui. Juolab, kad tokių rezervų dar turime“, – sako meras J. Imbrasas.


Vyriausybės nustatyta tvarka minimalus mokestis už verslo liudijimus smulkiesiems verslininkams nuo praėjusių metų liepos iki šiol yra 1383 Lt. Nuo 2009 m., pasikeitus neapmokestinamo minimumo ir pajamų mokesčių dydžiams, metų viduryje šis mokestis turėtų padidėti iki 1458 Lt.

REKLAMA
REKLAMA


Daugeliui individualių veiklų, kuriomis galima verstis turint verslo liudijimus, sostinėje yra nustatytas minimalus mokestis (1383 Lt). Brangesni verslo liudijimai yra nustatyti tik prekybai kioskuose, prekyvietėse ir laikinuose prekybos statiniuose. Taip pat didesni už minimalų yra nustatyti statybos, santechnikos paslaugų, transporto priemonių remonto, filmavimo ir audiovizualinių kūrinių platinimo pajamų mokesčio dydžiai. Už tokią veiklą gyventojams per metus tenka mokėti nuo 1500 iki 2500 Lt.


„Siūlysiu miesto Tarybai svarstyti, ar nevertėtų smulkiesiems prekybininkams, automobilių remontininkams, santechnikams ir kitiems su verslo liudijimais dirbantiems smulkiesiems verslininkams sumažinti pajamų mokesčio iki mažiausiai leistino lygio. Savo ruožtu, Vyriausybė galėtų sumažinti ar bent jau diferencijuoti ir tą lygį, kadangi ne visi patentininkų verslai vienodai pelningi. Neteisinga, kai juvelyrui ir batsiuviui taikomas vienodas fiksuotas pajamų mokestis“, – sako meras J. Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų