REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo vasario 2 dienos Lietuvos Vyriausybės vertybinių popierių (VP) platinimo aukcionai bus organizuojami vertybinių popierių biržoje NASDAQ OMX Vilnius. Iki šiol Vyriausybės vertybinių popierių pirminio platinimo aukcionai buvo vykdomi per Lietuvos banką.

REKLAMA
REKLAMA


„Labai vertiname Finansų ministerijos parodytą pasitikėjimą mūsų vertybinių popierių birža. Mums - tai didelė atsakomybė. Tikime, kad NASDAQ OMX Vilnius turima infrastruktūra tinkamai tenkins Finansų ministerijos poreikius ir sudarys sąlygas efektyviam valstybės skolinimuisi, kuris yra ypatingai svarbus dabartinėmis ekonomikos sąlygomis“,- sako Arminta Saladžienė, NASDAQ OMX Vilnius valdybos primininkė ir prezidentė.

REKLAMA


Vyriausybės vertybinių popierių platinimo aukcionai bus organizuojami dabartinėje biržos prekybos sistemoje, o atsiskaitymai vyks per Lietuvos centrinį vertybinių popierių depozitoriumą. Aukcionų organizavimas apima ne tik techninių procedūrų vykdymą (pavedimų surinkimą, jų analizę, priežiūrą, kad pavedimų sąlygos atitiktų aukciono reikalavimus), bet taip pat ir informacijos paskelbimą.


Per biržos informacinę sistemą informacija apie Vyriausybės vertybinių popierių aukcionus pasieks daugiau nei 1 mln. profesionalių bei 500 tūkst. privačių investuotojų visame pasaulyje. Išankstiniai aukcionų tvarkaraščiai bus paskelbiami likus 5 dienoms iki organizuojamo aukciono.

REKLAMA
REKLAMA


NASDAQ OMX Vilnius nariai, kurie atitiks LR Finansų ministerijos keliamus reikalavimus ir pasirašys su ja aukciono dalyvio sutartis, galės dalyvauti šiuose aukcionuose be jokio papildomo techninio pasirengimo ar investicijų.


Pirmasis Lietuvos Vyriausybės vertybinių popierių aukcionas vertybinių popierių biržoje NASDAQ OMX Vilnius yra numatytas vasario 2 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų