REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus taryba užgesino dar rusenusias viltis sostinėje už 300 mln. litų statyti Guggenheimo muziejų. Prošvaisčių nebemato net šios idėjos importuotojas Artūras Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės taryba nepritarė teritorijos greta Baltojo tilto koncepcijai. Neries pakrantėje buvo numatyta statyti muziejų „Hermitage/Guggenheim Vilnius“ su Jono Meko vizualiųjų menų galerija.

REKLAMA

„Šiandien - tai jau ne mano rūpestis. Jeigu kas nors gali geriau padaryti, tegul daro“, - LŽ sakė Seimo narys, buvęs sostinės meras A.Zuokas. Jo manymu, pati idėja Vilniuje turėti tokį muziejų dar nežlugo.

Tuo metu Vilniaus meras Juozas Imbrasas mano, kad sostinės taryba gerai padarė ekonomiškai nepalankiu metu „priverdama duris“ šiam projektui. „Šiandien nematau galimybių, tai utopiniai dalykai. Kol kas visuomenė muziejų priima nelabai noriai“, - sakė jis LŽ.

REKLAMA
REKLAMA

Žodžio „Guggenheimas“ nėra ir Vyriausybės programoje. Paskutinį kartą naujoji valdžia apie šį projektą diskutavo lapkričio 25 dieną. Tada premjeras Andrius Kubilius teigė, kad idėja įdomi, bet šiuo metu neįgyvendinama.

Projekto sumanytojai tikėjosi, kad muziejus sostinę pavers regiono lyderiu. Skeptikai šį projektą laikė dar vienu pinigų plovimo įtaisu.

Vilnius - ne pirmas miestas, persigalvojęs dėl Guggenheimo muziejaus. Šio tinklo muziejus neiškilo ir Rio de Žaneire bei Taivane.

Vilniaus tarybos atmestame teritorijos plane buvo numatyta nutiesti Kernavės gatvę, naują tiltą per Nerį, įrengti dviejų lygių sankryžą ir kita. Anot savivaldybės atstovų, muziejaus statinys šioje teritorijoje gali turėti lemiamų pasekmių.

Marijus Širvinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų