REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė penktadienį patvirtino Kaziuko mugės rengėjo konkurso nugalėtoją – ja tapo bendrovė „Concept events&media“. Registracijos prekiauti Kaziuko mugėje tvarka bus paskelbta artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA

Nuolatinis Kaziuko mugės organizatorius verslininkas Vytenis Urba šiemet nusprendė atsisakyti šių pareigų, nes neužtenka pinigų. Verslininkas reikalingą pinigų sumą susirinkdavo iš rėmėjų ir mokesčio už prekyvietes. Tačiau šiemet rasti užtektinai rėmėjų nepavyko. V. Urbos skaičiavimais, mugei surengti iš viso reikia apie 200 tūkst. litų.

REKLAMA

Kovo 6–8 dienomis sostinėje šurmuliuosiančioje tradicinėje Kaziuko mugėje vilniečių ir miesto svečių šiemet laukia nemažai naujovių. Bene svarbiausia jų – greta tradicinių amatų puoselėtojų mugėje turėtų prekiauti ir Lietuvos ūkininkai.

Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas sako, kad Kaziuko mugė – puiki vieta, kur žmonės galėtų pirkti ūkininkų produkciją be jokių tarpininkų.

„Jau kurį laiką ieškome įvairių galimybių ūkininkams parduoti jų pagamintus produktus tiesiogiai ir kuo paprasčiau.

Plečiamas didelio populiarumo sulaukęs mobilių turgelių tinklas. Kaziuko mugėje turėtų būti sudarytos pačios palankiausios sąlygos prekiauti ne tik mūsų amatininkams, smulkiesiems verslininkams, bet ir ūkininkams“, – įsitikinęs meras J. Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat numatoma supaprastinti norinčiųjų prekiauti mugėje registracijos tvarką. Kaziuko mugės rengėjas privalės užtikrinti, kad užsiregistruoti būtų kaip įmanoma paprasčiau, o vienkartinis mokestis už 2 kvadratinius metrus prekybos plotą neviršytų 30 litų už dieną.

Dailės akademijos, meno mokyklų, kolegijų studentai, taip pat neįgalieji, prekiausiantys savo pagamintais dirbiniais, už 2 kvadratinius metrus prekybos ploto turės mokėti tik 10 litų už dieną.

Pirmą kartą Kaziuko mugės teritorija pagal parduodamus ir eksponuojamus dirbinius bus suskirstyta į keturias zonas. Taip siekiama užtikrinti, kad geriausiose prekybos vietose būtų demonstruojami tradiciniai amatai, prekiaujama tautinio paveldo gaminiais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų