REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portugalijos Užsienio reikalų (UR) ministras Luisas Amado (Luišas Amadu) penktadienį vykusiame susitikime su Lietuvos UR ministru Vygaudu Ušacku aptarė ES ekonominės politikos klausimus bei galimą Guantanamo (Gvantanamo) stovyklos sulaikytųjų perkėlimą į ES.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V.Ušacko, ES valstybės narės turėtų nedelsiant įgyvendinti EK pasiūlymą skirti papildomą finansavimą energetikos infrastruktūros projektų plėtrai, pranešė Užsienio reikalų minsiterija.

REKLAMA

Lietuvos UR ministro nuomone ypač daug dėmesio turėtų būti skirta izoliuotų energetikos rinkų, tokių kaip Baltijos valstybės, integravimui į ES energetikos rinką,

Ministrai aptarė Guantanamo (Gvantanamo) sulaikymo stovyklos uždarymo klausimą.

L. Amado V. Ušacką supažindino su savo iniciatyva sausio 26 dieną Briuselyje vyksiančiame ES Bendrųjų reikalų ir išorinių santykių tarybos posėdyje suformuluoti bendrą požiūrį dėl galimo sulaikytųjų perkėlimo į ES.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras V. Ušackas pritarė šiam siūlymui.

Lietuvos UR ministras supažindino L. Amado su trečiadienį Lietuvos Vyriausybės priimta Lietuvos konvergencijos 2008 metų programa, pagal kurią Vyriausybė vykdys priemones pasiruošimui stoti į euro zoną.

Vizito metu taip pat įvyko apskritojo stalo diskusija ES Rytų partnerystės iniciatyvos ir ES-Rusijos bendradarbiavimo klausimais, kurioje dalyvavo aukšti Portugalijos diplomatai, politologai ir žurnalistai.

Ministras V. Ušackas taip pat pažymėjo, kad ES turėtų toliau tęstis diskusijos dėl totalitarinių režimų padarytų nusikaltimų įvertinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų