REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė kiek atidėjo sprendimą dėl beveik 10 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų opciono sutarties įgyvendinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkio ministras sako, kad pirmiausia norima rasti kompromisą su Lenkijos naftos koncernu „PKN Orlen“, kaip Lietuva galėtų išlaikyti įtaką įmonėje. Vyriausybė trečiadienį atidėjo nutarimo projektą dėl įgaliojimų ūkio ministrui suteikimo - jis turėtų būti priimtas po to, kai vasario pirmoje pusėje ūkio ministras Dainius Kreivys Vilniuje susitiks su „PKN Orlen“ vadovybe.

REKLAMA

“Pardavusi „Mažeikių naftos“ akcijas, Vyriausybė įmonėje neturės jokios įtakos. Todėl mes norime viską padaryti civilizuotai - pasakyti „PKN Orlen“ atstovams, kad norime realizuoti opciono sutartį ir kartu rasti kompromisą dėl „Mažeikių naftos“ strategiškumo klausimo“, - sakė D.Kreivys. Jo teigimu, yra idėjų, kaip išlaikyti šią įtaką, tačiau D.Kreivys kol kas to komentuoti nenorėjo.

Praėjusią savaitę D.Kreivys sakė, kad pagal „Mažeikių naftos“ akcijų opciono sutartį jokių sąlygų nėra, ir „PKN Orlen“ privalo jas išpirkti: „Iš jų pusės nebuvo jokių abejonių, kad opcionas su kažkuo siejamas. Neabejoju, kad jie išpirks tas akcijas - nuo pranešimo išsiuntimo pinigai turi per 10 dienų atsidurti sąskaitoje ir neabejoju, kad jie ten atsidurs.“

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius gruodį teigė manantis, kad pinigai už „Mažeikių naftos“ akcijas bus gauti jau sausį.

Seimas pernai gruodį pritarė Vyriausybės siekiui parduoti turimas bendrovės „Mažeikių nafta“ akcijas. Likusį 9,98 proc. „Mažeikių naftos“ akcijų paketą Vyriausybė parduos už 284,45 mln. JAV dolerių (dabartiniu kursu - apie 761 mln. litų). „PKN Orlen“ turi pirmumo teisę į Vyriausybės parduodamas akcijas ir jau deklaravo sukaupęs tam reikalingą pinigų sumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų