REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

38 metų Majamio „Heat“ ekipai priklausantis vidurio puolėjas Alonzo Mourningas ketvirtadienį oficialiai paskelbė apie savo karjeros pabaigą. Pastaruoju metu krepšininkas gydėsi kelio traumą, dėl kurios buvo priverstas gultis ant operacinio stalo.

REKLAMA
REKLAMA

Per savo penkiolika metų trukusią karjerą NBA lygoje A.Mourningas rungtyniavo Šarlotės „Hornets“, Majamio „Heat“ bei Naujojo Džersio „Nets“ ekipose. Nemažą karjeros dalį „milžinas“ praleido Majamyje. Jis kol kas yra laikomas pačiu geriausiu krepšininku klubo istorijoje.

REKLAMA

Į NBA A.Mourningas atvyko 1992-aisiais metais, kai naujokų biržoje antruoju numeriu jį pasirinko „Hornets“ ekipa. 837 rungtynes sužaidęs Šarlotėje, jis persikėlė į „Heat“ ekipą. Vėliau krepšininkas žaidė „Nets“ komandoje, o 2004-aisiais vėl grįžo į Floridą.

A.Mourningas septynis kartus dalyvavo Visų žvaigždžių rungtynėse, dukart buvo išrinktas geriausiai besiginančiu lygos krepšininku. Šiuo metu jis yra „Heat“ ekipos lyderis pagal klube pelnytus taškus, atkovotus kamuolius, blokuotus metimus bei sužaistas rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

2003 m. A.Mourningui buvo diagnozuota reta inkstų liga. Po šio organo persodinimo operacijos atletas dar grįžo į aikštę ir 2006 m. su „Heat“ iškovojo savo vienintelė NBA čempiono žiedą.

Krepšininkas per savo karjerą vidutiniškai pelnydavo 17,1 taško, po krepšiais atkovodavo 8,5 kamuolio, blokuodavo 2,8 metimo per rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų