REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Arminas Lydeka ir komiteto narys Valerijus Simulik susitiko su Tautinių bendrijų tarybos nariais.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus pateiktoje Vyriausybės programoje, kuriai pritarė Seimas, numatyta iki 2009 m. birželio 1 d. panaikinti Tautinių mažumų ir išeivijos reikalų departamentą prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, išeivijos reikalų koordinavimą perduodant Užsienio reikalų ministerijai, o Tautinių mažumų reikalų koordinavimą – Kultūros ministerijai.

REKLAMA

Kaip rašoma pranešime spaudai, tautinių bendrijų taryba išreiškė susirūpinimą dėl to, kad nebūtų bloginama tautinių mažumų padėtis Lietuvoje.

„Nenorime tapti „x” ministerijos paskutiniojo skyriaus dalimi“,  – sakė Estų tautinės bendrijos narė. Diskusijos dalyviai teigė, kad daugelis bendrijų Lietuvoje gyvena šimtmečius, kartu su Lietuva kuria Lietuvos istoriją, puoselėja Lietuvos nepriklausomybę ir vienybę. Taigi, pasak diskusijos dalyvių, ir valstybės institucinė politika turėtų atspindėti tautinių mažumų reikšmę Lietuvos gerovei.

REKLAMA
REKLAMA

Tautinių bendrijų taryba pristatė Tarybos posėdyje priimtą sprendimą dėl tautinių mažumų ir išeivijos institucinės sistemos atskyrimo.

Komiteto pirmininkas pritarė tautinių mažumų atstovų nuomonei, kad išeivijos reikalai iš esmės yra kitokio pobūdžio nei Lietuvoje gyvenančių tautinių mažumų, todėl institucinis atskyrimas tikrai reikalingas.

Pirmininko nuomone, institucijos pavadinimas ir priklausomybė nėra esminiai dalykai.  Svarbiausia, kad tautybių reikalais besirūpinanti institucija būtų stipri ir pajėgi spręsti tautinių bendrijų klausimus. Jis akcentavo, kad valstybės politiką tautinių mažumų srityje įgyvendinanti institucija numatoma įstatymu ir paragino tautinių mažumų atstovus aktyviai rengti pasiūlymus Tautinių mažumų įstatymų projektui, kurio priėmimas planuojamas Seimo pavasario sesijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų