REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šv.Jono gatvės galerijoje 2008 m. sausio 28 d. 17 val. įvyks Šarūno Šimulyno kūrybos vakaras.

REKLAMA
REKLAMA

Pristatomas meno albumas „Šarūnas Šimulynas. kelionė per gyvenimą“,  V. ir J. Urbanavičių sukurtas filmas apie skulptorių „Aš-menininkas“ ir atidaroma retrospektyvinė skulptūros paroda, papildyta tapybos darbais.

REKLAMA

Knygos kūrimui pasitelkti menotyrininkė Jurgita Ludavičienė, fotografas Kęstutis Stoškus. Meninį apipavidalinimą, sudarymą įgyvendino dailininko duktė Ula Šimulynaitė.

Lygiai prieš dešimtmetį (1999 m. vasario 2 d.) išėjęs anapilin Šarūnas Šimulynas paliko didelį kūrybinį palikimą: skulptūra, tapyba, grafika.

„Šarūnas Šimulynas – unikali asmenybė mūsų kultūros istorijoje. Atrodo, į tą istoriją ir patenka, ir ryškiausius pėdsakus palieka būtent unikalios asmenybės. Tokia  žibanti plejada, kur visi šviesuliai traukia akį, žadina mintį, yra nepakartojami. Tačiau Šarūnas Šimulynas išsiskiria net ir toje įsivaizduojamoje šviesulių grandinėje“. Taip menininką pristato albumo meninę dalį analizavusi menotyrininkė Jurgita Ludavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Šarūnas Šimulynas - pokario kartos dailininkas, o tai reiškią orientaciją tik į darbą. Buvo mažai bendraujantis, uždaras, nekalbus. Kas pažinojo jį, kaip menininką, visiškai nepažinojo, kaip žmogaus. Beje ir savo kūrybos nereklamavo. Todėl ši knygą daug kam atskleis visai nepažįstamą žmogų, atrasime nematytų darbų.  

Vytautas Urbanavičius ; su sūnum Jonu Urbanavičium dar spėjo nufilmuoti autorių savo namuose jo paties įrengtoje galerijoje, paimti interviu, užfiksuoti nelabai kalbaus menininko mintis. Ši vertinga medžiaga tapo filmu ‚AŠ-MENININKAS‘, kurį pristatys filmo kūrėjai. Filmo autorius - Vytautas Urbanavičius yra vienas žymiausių Lietuvos archeologų, žinomas plastinės rekonstrukcijos specialistas, tyrimų organizatorius, sukūręs ne viena filmą. (1984 m. filmų ciklas „Šventaragio slėnio mįslės“ apie Vilniaus pilių ansamblio istoriją ir kultūros paveldą, jo tyrinėjimus bei likimą, 2005 m. Katedros lobynas, 2006 m. Prezidentų likimas)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to Šarūnas Šimulynas kūrė prozą, poeziją. Yra išleista viena poezijos knyga „Ledynų motina“, dvi novelių knygos „Tėvonija“ ir  „Rugiuose po obelim“.  Rašytojas Vytautas Girdzijauskas, antrosios Šarūno Šimulyno novelių knygos‚ RUGIUOSE PO OBELIM‘ redaktorius, trumpai pristatys Šarūno Šimulyno rašytinę kūrybą.

Ekspozicija veikia

Nuo 2009 m.  sausio 22 d.  iki 2009 m. vasario 14 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų