REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį penktadienį naujojoje Panevėžio „Cido“ arenoje susigrums keturi Lietuvos krepšinio klubai, kurie kovos dėl Lietuvos krepšinio federacijos DnB NORD Didžiosios taurės. Dėl pirmojo šio sezono trofėjaus kausis Kauno „Aisčių“, Kauno „Žalgirio“, Šiaulių „Šiaulių“ bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausio Baltijos šalyse krepšinio portalo Krepsinis.net lankytojų nuomone, tradiciškai didžiausius šansus iškovoti LKF taurę turi „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. 57 proc. lankytojų mano, kad trofėjų laimės kauniečiai, tuo tarpu 31 proc. nuomonę pareiškusiųjų galvoja, kad LKF taurę pirmą kartą į Vilnių išsiveš „Lietuvos rytas“. Iš viso apklauso dalyvavo virš 8 tūkst. portalo lankytojų.

REKLAMA

Portalas Krepsinis.net savo lankytojams pristato visas LKF taurės finalinio ketverto turnyro dalyves.

Kauno „Aisčiai“: Esame jauni, ambicingi, neturime ko prarasti

Lietuvos krepšinio čempionate ne itin stabiliai rungtyniaujantis ir aštuntąją vietą užimantis Kauno „Aisčių“ klubas sugebėjo prasibrauti į LKF taurės finalo ketverto turnyrą ir už nugaros paliko daugelį komandų.

Vyriausiasis „Aisčių“ ekipos treneris Darius Dikčius pasakojo, kad prieš finalo ketverto turnyro pradžią savo komandai tikslų nekelia. "Sunku kelti tikslus, kada žaidžiame su Eurolygos komandomis, nesvarbu, ar tai „Žalgiris“, ar „Lietuvos rytas“. Mes esame jauna komanda ir jau mums vien žaisti čia yra garbė. Kiek daug komandų nepateko į ketvertą... Mūsų tikslas - kuo geriau sužaisti“, - teigė D.Dikčius.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną neabejotinas Kauno klubo lyderis yra vienas iš talentingiausių Lietuvos krepšininkų Donatas Motiejūnas, kuris jau yra laimėjęs LKF taurę. Praėjusį sezoną D.Motiejūnas vilkėjo „Aisčių“ klubo pusfinalio varžovės Kauno „Žalgirio“ ekipos marškinėlius, todėl aukštaūgis turi teorinę galimybę taurę iškovoti antrus metus iš eilės.

D.Dikčiaus nuomone, „Aisčių“ komandos privalumas - jaunystė ir ambicijos. „Žalgiryje“ liko septyni žaidėjai, bet tai jų pajėgumo neparodo, nes ir tie septyni krepšininkai - Eurolygos lygio, - dėstė strategas. - Tai nereiškia, kad bus lengva. Bet mes stengsimės, esame jauni, ambicingi, mums nėra ko prarasti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar nemano, kad jaunieji krepšininkai svarbių rungtynių metu gali perdegti, D.Dikčius išliko optimistiškos nuomonės: „Daug žaidėjų rungtyniavo rinktinėse, prisijungė prie mūsų Tomas Masiulis, kuris matė ir šilto ir šalto, taip pat turime Tomą Rinkevičių. Manau, jog prie šių dviejų patyrusių žaidėjų gerai jausis ir kiti“.

Kauno „Žalgiris“: Mes būsime priklausomi nuo kiekvieno žaidėjo

Prieš tai du kartus LKF taurę iškovojęs Kauno „Žalgiris“ pabandys trofėjaus iš savo rankų nepaleisti ir šiemet. Tiesa, finansinių problemų kamuojamas Kauno klubas galės remtis tik septyniais krepšininkais.

REKLAMA

„Remsimės septyniais žaidėjais, niekas to nepakeis, nebent pats Dievas“, - portalui Krepsinis.net teigė vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

Strategas neslėpė, jog kauniečiams kautis LKF taurės turnyre bus ypač sudėtinga. „Tai bus turnyras, kuriame neturėsime pilnos komandos, mes būsime priklausomi nuo kiekvieno žaidėjo ir komandinės dvasios, kuri šiuo metu yra kiek sudarkyta“, - teigė G.Krapikas.

Nepaisant esančių problemų ekipos viduje, vietiniuose turnyruose „Žalgiris“ savo gerbėjus pastaruoju metu džiugino įspūdingomis pergalėmis. Sausio 3 dieną „Žalgiris“ Ventspilio „Ventspils“ komandą nugalėjo 51 taško skirtumu, Sausio 10 d. Klaipėdos „Neptūną“ sutriuškino taip pat 51 tašku, o paskutiniajame LKL lygos susitikime Marijampolės „Sūduvą“ nugalėjo net 58 taškų skirtumu.

REKLAMA

Įspūdingos pergalės nesumažino G.Krapiko nerimo, kurį dar labiau padidino LKF veiksmai. „Labai nervina, kad LKF vis tik nesurado sprendimo, kuris leistų mūsų pačių išauklėtiems žaidėjams rungtyniauti mūsų komandoje“, - dėstė treneris.

G.Krapikas taip pat teigė, kad nesidomi kitu pusfinaliu ir šiuo metu treneriui svarbiausia - mačas su kita Kauno komanda. „Pasakysiu atvirai - man rūpi tik rungtynės su „Aisčiais“, - užtikrintai kalbėjo G.Krapikas.

Vilniaus „Lietuvos rytas“: Jeigu netektume Ch.Eidsono, turėtume rimtų problemų

Neseniai į kitą Europos taurės etapą prasimušęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ šį sezoną jau pajuto, ką reiškia „gyvybiškai svarbios rungtynės“. Sezono viduryje prie Vilniaus klubo vairo stojęs ir jau vieną rimtą išbandymą atlaikęs Rimas Kurtinaitis tikisi, kad ir šį kartą pavyks įgyvendinti paruoštą planą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu pavyks įgyvendinti, tai ką ruošiame, viskas bus gerai, jeigu ne - bus sunku“, - trumpai ir aiškiai kalbėjo R.Kurtinaitis.

Pusfinalio mačui besiruošiantis treneris teigė, kad gerbia, tačiau neprisibijo „Šiaulių“ komandos. „Mes priešininką gerbiam, skaitomės su juo, bet jo nebijome. „Šiauliai“ tikrai yra rimta komanda, jie turi didelių ambicijų, - portalui Krepsinis.net pasakojo R.Kurtinaitis. - Sprendžiant iš žiniasklaidos, „Šiaulių“ ekipa turbūt vienintelė neturi rimtų ekonominių sunkumų. Bus labai sudėtingos rungtynės, tuo net neabejoju“.

REKLAMA

Šiame sezone BBL čempionato lyderiai jau du kartus įveikė „Šiaulius“, tačiau vilniečiams teko paplušėti. Be to, LKF taurės turnyro finale „Lietuvos rytas“ turės vertis be į Ispaniją išvykusio serbo Branko Milisavljevičiaus.

R.Kurtinaičio manymu, pirmajame pusfinalyje visas kortas gali sumaišyti dar vieno gynejo, Chucko Eidsono išvykimas. „Gali pasikeisti komandų pajėgumo santykis, jeigu šiandien arba ryt iš mūsų ekipos paimtų Chucką, tada jau turėtume rimtų problemų“, - atviravo lietuvis.

Paskutiniosiomis žiniomis, Ch.Eidsoną norėjo įsigyti Vitorijos „Tau Ceramica“ ekipa, tačiau krepšininkas vis dar treniruojasi su visa „Lietuvos ryto“ komanda.

REKLAMA

Šiaulių „Šiauliai“: Nenorime tampyti liūto už ūsų

Ketvirtoji LKF taurės finalo ketverto dalyvė, Šiaulių „Šiaulių“ ekipa, anot kai kurių krepšinio ekspertų, turi istorinę galimybę prasibrauti į finalą. Vis dėlto „Šiaulių“ klubo direktorius Adomas Klimavičius prieš dvikovą su Vilniaus „Lietuvos rytu“ buvo labai atsargus.

„Mūsų tikslas - žaisti gerai, kad sekretoriatas turėtų ką užrašyti“, - sakė A.Klimavičius.

Paklaustas, ar negalvoja apie galimybę žaisti finale, direktorius išliko santūrus. „Mes nenorime tampyti liūto už ūsų. Tokie išankstiniai pranešimai mūsų varžovus tik dar labiau įkvepia. Nenoriu su tuo sutikti, mes tiesiog džiaugiamės patekę į geriausiųjų ketvertą“, - kalbėjo A.Klimavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad „Šiauliai“ gali rimtai priešintis „Lietuvos rytui“, byloja ir LKF taurės turnyro istorija. Praėjusiais metais šio turnyro pusfinalyje šiauliečiai kovojo iki galo ir vilniečiams nusileido tik penkiais taškais. Tada „Šiaulių“ klubą į pergalę vedė dabar jau „Lietuvos ryto“ aprangą vilkintys Marius Prekevičius bei Donatas Zavackas.

Prieš naujuosius metus „Šiaulių“ ekipą sustiprinęs gynėjas Stefhonas Hannahas LKF Didžiosios taurės turnyre demonstravo neblogą formą. Penktojo etapo atsakomosiose rungtynėse prieš Kauno „BC Kaunas Triobet“ komandą amerikietis pelnė 21 tašką ir atvedė Šiaulių komandą į pergalę, o šeštojo etapo atsakomajame susitikime prieš Kėdainių „Nevėžį“ S.Hannahas surinko 10 taškų. Visgi A.Klimavičius kol kas nemano, kad gynėjas gali tapti slaptuoju ginklu: „Mes tiesiog jo dar pilnai nepažįstame“.

Erildas Budraitis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų