REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą ir Generalinę prokuratūrą, kad šios patikrintų, ar Vilniaus miesto savivaldybė nepažeidė įstatymų, viešųjų ir privačių interesų rinkdamasi bendroves aplinkkelio statybų ir bei rekonstrukcijos darbams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak K. Masiulio, tikėtina, kad dėl minėtų pirkimų Vilniaus miesto biudžetui galėjo būti padaryta apie 30-40 mln. litų žala.

Seimo narys susirūpinimą išreiškė dėl vakarinio aplinkkelio statybos darbų konkurso. K. Masiulis spaudos konferencijoje teigė, kad žemesnę kainą pasiūlė bendrovės „Fegda“, tačiau konkursą laimėjo bendrovė „Panevėžio keliai“, pasiūliusi 6,7 mln. litų didesnę kainą. Anot konservatoriaus, pirmosios įmonės paraiška atmesta dėl labai formalios priežasties – garantinio laikotarpio galiojimo.

REKLAMA

K. Masiulis taip pat atkreipė dėmesį į Lazdynų tilto rekonstrukcijos konkursą, esą buvo sudarytos sąlygos, kad jame dalyvautų tik viena bendrovė. Jame dalyvavo tik „Kauno tiltai“.

Kitas konservatorius Vidas Urbonavičius teigė taip pat kreipęsis į Generalinę prokuratūrą dėl sostinės tarybos priimtos rezoliucijos, kurioje smerkiami riaušes malšinę policijos pareigūnai ir teisinami smurtautojai. Pasak V. Urbonavičiaus, pasirašant rezoliuciją nedalyvavo pusė tarybos narių, be to, slepiami balsavimo protokolai.

Konservatorius teigė, kad tokia rezoliucija gali būti priimta marginalinės „Fronto“ partijos iniciatyva.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų