REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai niekas taip nepykdo žmonių, kaip informacijos trūkumas. Vyriausybės ketinimai įrengti kasos aparatus turguose, kur prekiaujama maisto produktais, kelia sumaištį tarp turgaus prekiautojų. Anot žemės ūkio ministro patarėjo Mindaugo Kuklieriaus, jeigu nebus priimti jokie sprendimai, po kurio laiko prie ministerijos ar Vyriausybės pastatų gali sulaukti mitinguojančių ūkininkų, nes jie nepajėgs konkuruoti su importine produkcija. Kasos aparatų ūkininkams, prekiaujantiems savo išauginta produkcija, nereikės. Tai padaryti privalėtų apie 6 600 smulkiųjų verslininkų, kurie superka iš žemdirbių mėsos produktus.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas tik kalbos

Ir gyventojai, ir verslininkai, supratę, kad mokesčių reformoms daug laiko mūsų šalyje nereikia, su nerimu seka informaciją apie ketinimus įrengti kasos aparatus maisto prekių turgavietėse.

REKLAMA

Kol kas oficialūs valdžios šaltiniai ir pareigūnai teigia, kad tai tik planai ir šiuo klausimu nėra priimta jokių sprendimų.

Anot Premjero Andriaus Kubiliaus ir žemės ūkio ministro Kazimiero Starkevičiaus, turgavietėse įrengti kasos aparatus siūlo ūkininkai, nes manoma, kad taip bus užkirstas kelias prekybai kontrabandiniais maisto produktais.

Kad tai tik kalbos, oficialiai patvirtino ir Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Teisės ir veiklos organizavimo skyriaus atstovė spaudai Rita Skavičienė: „Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija kol kas negavo jokių naujų nurodymų dėl kasos aparatų“.

REKLAMA
REKLAMA

Reikėtų papildomų investicijų

Pasak UAB „Bočiupis“ direktoriaus ir Kupiškėnų turgaus paviljono bendraturčio Viliaus Valintėlio, jeigu būtų priimtas toks įstatymas, turgavietei reikėtų papildomų investicijų, nes ją įrengiant kasos aparatų naudojimas nebuvo numatytas.

„Reikėtų papildomų elektros linijų, jungtukų blokų, numatyti kasos aparatų stovėjimo vietas, - sakė V. Valintėlis. - Mes tik įrengtume tas vietas, o kasos aparatus pirktų patys prekiautojai. Už 1000 litų galima nupirkti tik labai paprastą kasos aparatą, dar iki 300 litų kainuotų jo aptarnavimas. Reikėtų pasirūpinti ir kasos aparatui tinkamomis juostomis - kuo pigesnis kasos aparatas, tuo daugiau naudoja juostų. Be to, atsirastų papildoma buhalterinė apskaita“.

Anot V. Valintėlio, kalbos, kad taip bus sugriežtinta maisto prekių kontrolė, nėra pagrįstos - ir dabar registruojama kiekviena sąskaita, atliekama prekių apskaitos kontrolė.

Nida Šulcienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų