REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio miesto savivaldybės tarybos komitetai pradeda svarstyti, ar pritarti UAB „Aukštaitijos vandenys“ lėšų panaudojimo infrastruktūros plėtrai ir ilgalaikio turto nusidėvėjimui atkurti 2009–2012 metų planui. Planas bendrovei reikalingas ir tam, kad ji galėtų prašyti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos perskaičiuoti bendrovės tiekiamo šalto vandens ir nuotekų tarifus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Panevėžyje galioja dar 2001 metais patvirtintos šalto vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainos – atitinkamai 1,43 ir 1,86 Lt be PVM (iki sausio 1 dienos – 1,69 ir 2,19 Lt su PVM, po sausio 1-osios – 1,7 ir 2,21 Lt su PVM). Tai žemiausi tarifai Respublikoje.

REKLAMA

Pasak UAB „Aukštaitijos vandenys“ ekonomikos direktorės Violetos Tamošiūnienės, per 8 kainų galiojimo metus įvyko daug pokyčių: pabrango energetiniai resursai, didėjo darbo užmokestis. Be to, rekonstruoti valymo įrenginiai - taip pavyko pasiekti nuotekų išvalymo rodiklius, kurie Panevėžiui yra griežtesni nei ES. 2008 metais bendrovės veikla tapo nuostolinga.

Siekiant užtikrinti panevėžiečių aprūpinimą geros kokybės vandeniu ir normatyvus atitinkantį nuotekų išvalymą, reikalingas geras administravimas, įrangos techninė priežiūra, savalaikis jos atnaujinimas, naujų technologijų diegimas ir tinklų plėtra. Tam reikia lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

„Savivaldybės tarybai patvirtinus UAB „Aukštaitijos vandenys“ lėšų panaudojimo infrastruktūros plėtrai ir ilgalaikio turto nusidėvėjimui atkurti 2009-2012 metų planą, bendrovė turės aiškią veiklos perspektyvą ir taip užtikrins jai pavestų funkcijų įgyvendinimą“, - sako V.Tamošiūnienė.

Sprendimą dėl plano priims Savivaldybės taryba sausio 29 dieną.

Manoma, kad naujieji tarifai galėtų įsigalioti ne anksčiau vasaros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų