REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uždraudus prekybą alkoholiu naktimis visą parą dirbusios parduotuvės priverstos trumpinti darbo laiką arba svarsto galimybę užsidaryti.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo sausio 1-osios įsigaliojusi Alkoholio įstatymo pataisa, kuria prekyba svaigiaisiais gėrimais uždrausta nuo 22 iki 8 val., daugeliui verslininkų smogė per apyvartas, todėl jau netrukus Klaipėdoje nebeliks nė vienos visą parą veikiančios parduotuvės, rašo dienraštis „Klaipėda“.

REKLAMA

Smulkieji prekybininkai nuo sausio 1-osios parduotuvių darbo laiką sutrumpino ir dauguma jų dabar dirba tik iki 22 val.

Nuo sausio 25 d. duris naktimis užvers ir iki šiol vienintelis visą parą uostamiestyje veikęs prekybos centras „Maxima“.

Bendrovės „Maxima LT“ atstovė spaudai Renata Saulytė tikino, kad tokį sprendimą įtakojo ne draudimas naktimis prekiauti alkoholiniais gėrimais, bet sumažėjusi gyventojų perkamoji galia.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų tikslas niekada ir nebuvo būti tuo prekybos centru, kuris propaguoja alkoholio įsigijimą. Atidaryti šią parduotuvę siekėme dėl to, kad bet kuriuo paros metu bent viename prekybos centre apsipirkti galėtų visi didžiųjų miestų gyventojai. Tačiau pastaruoju metu pastebime, kad žmonėms to nebereikia – naktį apsipirkti jie neateina, todėl esame priversti atsisakyti naktinės prekybos Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje“, – tvirtino R. Saulytė.

Pasak R. Saulytės, kad gyventojų vartojimas mažėja, pastebėta jau prieš keletą mėnesių, todėl prekybos centras neatmeta galimybės, jog netrukus teks iš viso atsisakyti kai kurių parduotuvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdoje įsikūrusios parduotuvės „Gėrimai visą parą“ savininkas Jonas Liaudanskis prognozuoja, kad jau netrukus daug mažųjų parduotuvių ims užsidarinėti.

„Dabartinė situacija verslininkams tikrai labai nepalanki – prekyba itin sumenko, o mokesčiai valstybei padidėjo. Jau kurį laiką dirbame nuostolingai, todėl tikrai neatmetu galimybės, kad teks užsidaryti ir man, ir kitiems verslininkams. Daugelis jų jau apie tai galvoja“, – „Klaipėdai“ kalbėjo J. Liaudanskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų