REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Permainų koalicija pasiruošusi taisyti „kai kuriuos netikslumus“ gruodžio mėnesį priimtuose sprendimuose. Kalbama, kad reikėtų mažinti mokesčių naštą smulkiajam ir vidutiniam verslui, dirbantiems su verslo liudijimais, individualioms įmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Mokesčių nebedidins

Vakar po valdančiosios koalicijos tarybos pasitarimo premjeras Andrius Kubilius pažymėjo, kad valdančioji dauguma yra pasiruošusi tikslinti kaikuriuos sprendimus, bet apie tai dar esą bus diskutuojama su visuomenės organizacijomis, profsąjungomis, žemdirbiais, pensininkais, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Tačiau valdančiosios koalicijos partneriai kol kas nenusprendė, kaip šių metų biudžetą papildyti 300 mln. litų, kurių nebus gauta Seimui atmetus siūlymą apmokestinti įmonių lengvuosius automobilius. Šis klausimas atidėtas iki kitos savaitės.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas Artūras Zuokas pabrėžė, kad šiuo metu negali būti kalbama apie naujus mokesčius arba jų didinimą. „Turime kalbėti apie ekonomikos skatinimą, valstybės galimybes papildomai skolintis ir taip siekti atgaivinti ekonomiką, išlaikyti darbo vietas. Koalicijos partneriai išreiškė nuomonę, kad neeilinėje Seimo sesijoje turėtų būti pristatytas įstatymų paketas verslui skatinti“, - sakė A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak LiCS vadovo, turėtų būti mažinamas mokestis „Sodrai“. A. Zuoko teigimu, dėl to sutaria visi koalicijos partneriai.

Vienodos garantijos

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos Seime seniūnas Laimontas Dinius pridūrė, kad visi mokantys „Sodros“ mokestį turėtų gauti vienodas socialines garantijas.

„Tarkime, turgaus prekiautojai arba individualia veikla užsiimantys žmonės negali nedirbti gavę nedabingumo pažymėjimą. Sąlygos turi būti vienodos - jei žmogus moka mokesčius, jis turi turėti tokias pat garantijas, ir nesvarbu, ar mokėtojas užsiima individualia veikla, ar yra biudžetinės įstaigos darbuotojas“, - teigė L. Dinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TTP frakcijos seniūno manymu, taip pat nereikėtų dirbančių pensininkų pensijos įskaičiuoti į neapmokestinamųjų pajamų dydį. „Dabar sistema yra per sudėtinga ir vargu ar ji yra reikalinga. Tai duoda mažai naudos biudžetui ir daug sunkumų pensininkams“, - kalbėjo L. Dinius.

TTP frakcijos seniūnas taip pat patikino, kad šiuo etapu jokių kasos aparatų įvesti turguose neketinama, taip pat ir prekiaujantiems mėsa.

Siūlo atidėti

Tuo tarpu šalies žemdirbiai šiemet įvestą naują mokesčių mokėjimo tvarką siūlo atidėti bent iki liepos pradžios, taip pat bent metus netaikyti baudų už padarytas netyčines klaidas.

REKLAMA

Žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidentas Jeronimas Kraujelis vakar spaudos konferencijoje skundėsi dėl pasikeitusių mokesčių padidėjusia painiava mokant gyventojų pajamų mokestį, nuo kurios „ne tik buhalteriams susisuko galva, bet ir paprastiems žmonėms niekas nebeaišku“.

J. Kraujelis piktinosi Seimo sprendimu apmokestinti žemdirbių pelną. Jo teigimu, tai labai apsunkins Europos Sąjungos paramos panaudojimą. Lietuvos ūkininkų sąjungos vicepirmininkė Genutė Staliūnienė pritarė, kad pelno mokestis ūkininkams - tarsi meškos paslauga, nes „europiniai pinigai gali likti nepaimti“, kadangi reikalingų lėšų ūkininkai gali gauti iš bankų, o šie neduoda kreditų, jeigu nėra pelno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų