REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Algimantas Matulevičius, privačiai kaltinęs buvusį Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą Arvydą Pocių šmeižtu, trečiadienį atsisakė tęsti teismo procesą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai trečiadienį paskelbė buvusio Seimo nario advokatas Rolandas Misius. Pats A. Matulevičius posėdyje nedalyvavo.

REKLAMA

Išnagrinėjęs A.  Matulevičiaus skundą teismas nusprendė nutraukti procesą prieš buvusį VSD vadovą.

Politikas apkaltino Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėją Artūrą Pažarskį šališkumu.

Pasak gynėjo, A. Matulevičiui kyla abejonių dėl teismo nešališkumo, bet prašymas nušalinti teisėją jau buvo svarstytas ir nebegali būti tenkinamas, buvęs parlamentaras atsisako dalyvauti procese.

Buvęs Seimo narys nebuvo patenkintas ir dėl teisėjo sprendimų atmesti jo prašymus išreikalauti dokumentų, kuriuose tvirtinama, kad A. Matulevičius bendradarbiavo su KGB, originalus ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

„Todėl neatsisakydamas A. Pociui pateiktų kaltinimų, atsisakau toliau dalyvauti procese, imituojančiame teisingumo vykdymą“, - teigiama A. Matulevičiaus pareiškime.

R.Misius, teisėjo paklaustas, kaip dabar turėtų vykti procesas, sakė, kad byla turėtų būti nutraukta.

„Kaltintojo atvykimas į teismo posėdį be priežasties prilyginamas kaltinimo atsisakymui“, - kalbėjo advokatas.

Su tokiu gynėjo teiginiu sutiko ir posėdyje dalyvavęs A. Pocius bei jo advokatas Sigitas Židonis.

Teisėjas A. Pažarskis, išnagrinėjęs A. Matulevičius skundą, nusprendė procesą nutraukti. Pasak teisėjo, politiko argumentai nėra pagrįsti, o pats A. Matulevičius į teismo posėdį neatvyko ne dėl pateisinamų priežasčių. Dėl to, bylos nagrinėjimas ir turi būti nutrauktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Seimo NSGK pirmininkas į teismą kreipėsi privataus kaltinimo tvarka dėl šmeižto. Politikas tvirtino buvęs apšmeižtas A. Pociaus 2007 metų kovo 15 d. iš Seimo tribūnos pasakytoje kalboje.

„Iki šiol nesupratau, kodėl vienas asmuo, tapęs NSGK pirmininku, tapo itin aršiu mano šmeižiku, nuolatos reikalavo slaptos ir jautrios operatyvinės informacijos, jau pradėjo inicijuoti įstatymo pataisas, neapgalvotai galinčias galutinai sugriauti visų specialiųjų tarnybų veiklą“, - prieš balsavimą dėl jo atsistatydinimo kalbėjo VSD vadovas.

REKLAMA

Tuomet jis pirmą kartą prabilo apie neva buvusius A. Matulevičiaus ryšius su sovietų saugumu. „Kad nebūčiau apkaltintas asmeniškumu ar šališkumu, nepriėmiau sprendimo, kurį, matyt, galėjau priimti, - tuomet teigė A. Pocius. - Asmuo, apie kurio buvimą KGB bendradarbiu-patikėtiniu yra pakankamai tiek archyvinės, tiek ir kitos medžiagos, lyg niekur nieko dirba Seime. Ir maža to, dar užima ypatingai svarbias valstybei pareigas. Jis nuslėpė savo praeities faktus, o mano įsitikinimu, negali dirbti su slapta informacija. Jei Seimui bus įdomi visa informacija, ją bet kada galima pasiimti.“

Po šios kalbos A. Pocius išsaugojo postą, bet 2007 m. gegužės 10 d. Seimas patenkino antrą prezidento prašymą atleisti VSD generalinį direktorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų