REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Žmogaus teisių komitete trečiadienį aptariant pranešimus, esą masiškai klausomasi telefoninių pokalbių, komiteto narys socialliberalas Valerijus Simulikas tvirtino žinąs, kad klausomasi ir jo.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano visa šeima klausoma ir socialdemokrato Edvardo Žakario“, - per komiteto posėdį pareiškė politikas.

REKLAMA

Jis taip pat perpasakojo valstiečio liaudininko, buvusio teisėjo Konstanto Ramelio kalbą radijo laidoje, esą teisėjams pateikiama tiek prašymų išduoti sankciją klausytis pokalbių, kad jie jas tvirtina pluoštais, nė nesigilindami.

„Jei jau buvęs teisėjas taip sako, dirbęs toje sistemoje, matyt, žino situaciją“, - sakė V.Simulikas.

Komiteto posėdyje dalyvavęs apžvalgininkas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Kęstutis Girnius teigė esąs nustebintas, kad ir žurnalistai, ir politikai atsisako su juo kalbėtis telefonu, nes esą jų klausomasi.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl pranešimų, esą klausomasi žurnalistų pokalbių, į prezidentą Valdą Adamkų gruodį kreipėsi visuomeninis judėjimas „Piliečių santalka“. Prezidento prašyta atsakyti, ar Valstybės saugumo departamentas slapta seka Lietuvos žurnalistus ir vykdo jų atžvilgiu operatyvinę veiklą.

Laiške prezidentui klausta, kiek kartų per pastaruosius trejus metus VSD prašymu teismas leido slapta klausytis Lietuvos žurnalistų ir politikos apžvalgininkų telefoninių pokalbių ir ar šalies vadovas matė tokių telefoninių pokalbių išklotines bei kitą operatyvinę medžiagą.

Prezidentas tuomet teigė, kad Valstybės saugumo departamento vadovas Povilas Malakauskas jam nėra pateikęs jokios operatyvinės medžiagos apie tai, jog jo tarnyba vykdytų žurnalistų sekimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų