REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Profsąjungoms ir „nevyriausybinėms organizacijoms“ azartiškai rengiantis naujoms protesto akcijoms Vilniuje prie Seimo bei Vyriausybės kanceliarijos, mūsų valdžiai nervingai ieškant geriausių bendravimo su visuomene būdų, Rusijos aukščiausi pareigūnai pradėjo atvirai kurstyti įtampą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Informacijos agentūra „Regnum.ru“ pranešė, kad sausio 19 d. trečiasis pagal svarbą Rusijos pareigūnas, Rusijos Federacijos tarybos (parlamento aukštųjų rūmų) pirmininkas Sergejus Mironovas, komentuodamas „masinius neramumus dviejose Pabaltijo šalyse“, tvirtino esą tai buvęs „aiškiai išsakytas Lietuvos ir Latvijos piliečių požiūris į subankrutavusią savo valdžią“.  

REKLAMA

Rusija nustatė Lietuvos krizės mastus

Pasak „Regnum.ru“, Rusijos Federacijos tarybos pirmininkas tvirtina, kad „dviejų Pabaltijo šalių valdantieji politikai, kurie  vos prieš pusmetį (Lietuvoje tuo metu prie Vyriausybės vairo stovėjo socialdemokratas Gediminas Kirkilas – red. past.) taip puikavosi savo ekonominiais laimėjimais, prasčiausiai visoje Europoje pasirengė krizei“.

Rusijos valstybininkas S. Mironovas, panašiai kaip lietuviakalbio „Fronto“ vadas Algirdas Paleckis, įsitikinęs, kad Lietuvos ministrų kabinetas privalo atsistatydinti, tačiau, anot S. Mironovo, „jiems, atrodo, labai nesinori palikti šiltų vietelių, todėl ir girdime prasimanymus, kad Vilniaus ir Rygos mitinguotojai – Maskvos agentai“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiurkštus atsakymas į Valdo Adamkaus abejones

Sprendžiant iš „Regnum.ru“ pranešimo, ypač negailestingai Rusijos parlamento aukštųjų rūmų pirmininkas tyčiojosi iš Lietuvos prezidento V. Adamkaus, kuris po „ideologinių“ chuliganų siautėjimo prie Seimo nedrąsiai, vis atsiprašinėdamas: „Gal aš klystu…“, svarstė apie galimą išorinių jėgų poveikį Vilniaus riaušėms. Nors V. Adamkus net nepaminėjo Rusijos,  S. Mironovas  grubiai vožė Lietuvos vadovui:

„Viešos pono V. Adamkaus užuominos, žeminančios Rusiją, yra juokingos. Blogam šokėjui visada kas nors trukdo. Kai neturima nieko geresnio, tinka ir „išorinės jėgos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tylomis nurijo įžeidimą

Nors praėjo jau kelios dienos po Rusijos spjūvio į aukščiausiąjį mūsų pareigūną, Lietuvos diplomatinis korpusas tyli – nei protesto notų, nei išsikviesto pokalbiui į Užsienio reikalų ministeriją Rusijos ambasadoriaus Vilniuje. Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas ; iki šiol „neturi informacijos, kad sausio 16-osios neramumai kurstyti iš užsienio“. V. Ušackas dabar labiausiai susirūpinęs kuo iškilmingiau Lietuvos mokesčių mokėtojų lėšomis atšvęsti „vieną svarbiausių Lietuvos tūkstantmečio datų“ – 515-ąsias Lietuvos Didžiosios Kunigaikštijos ir Maskvos Kunigaikštystės diplomatinių santykių užmezgimo (1494 m. vasario 5 d.) metines.

REKLAMA

Vadovaujasi Brazausko ir Širako patarimais

Buvęs vyriausiasis euroderybininkas V. Ušackas šiomis dienomis vadovaujasi dviejų žinomų politikos veikėjų - Algirdo Brazausko ir Žako Širako (Jacques Chirac) - išgarsėjusiais patarimais, kad tam tikromis geopolitinėmis aplinkybėmis  „geriausia yra patylėti“. Buvęs Lietuvos demokratinės darbo partijos vadovas A. Brazauskas tai pasakė 1991 m. rugpjūčio pabaigoje susiriejus Rusijos komunistams, o buvęs Prancūzijos prezidentas Ž. Širakas 2003 m. pavasarį taip bandė  šantažuoti Rytų Europos šalis, kad jos neremtų tuometinės JAV administracijos pradėto karo su Iraką valdžiusiu Sadamo Huseino režimu. 

REKLAMA

Prieš užmušant reikia pažeminti

S. Mironovas – ne vienintelis nepraustaburnis Rusijos veikėjas, o V. Adamkus – ne pirmasis užsienio šalies prezidentas, kurį pažeminti norėdamas Kremlius nusitaiko į tam tikras neįtikusio politiko kūno vietas. Dar XIX a. Rusijos anarchistas Sergejus Nečiajevas, parašęs knygelę „Revoliucionieriaus katekizmas“, tvirtino, kad neužtenka užmušti priešą – pirmiau reikia nuplėšti jam garbę. Pernai rugpjūčio mėnesį rusams užpuolus Gruziją, Rusijos premjeras V. Putinas, žiniasklaidos tvirtinimu, taikos tarpininkui Prancūzijos prezidentui Nikolia Sarkoziui (Nicolas Sarkozy) sakęs, kad norėtų Gruzijos prezidentą Micheilą Saakašvilį „pakabinti už vienos vietos“. Daugelis pasaulio laikraščių, spausdindami šią informaciją,  „patikslino“ – už lyties organų.

Arnoldas Aleksandravičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų