REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus vertybinių popierių biržoje antradienį investuotojų dėmesio centre buvo Ūkio ir „Snoro“ bankų akcijos, kurioms kartu teko 55,5 proc. bendros biržos akcijų apyvartos.

REKLAMA
REKLAMA

OMXV indekso vertė sumažėjo 1,46 proc., iki 192,38 punkto. Bendra biržos akcijų apyvarta buvo 6,106 mln. litų, iš jų 3,661 mln. litų teko Oficialiojo sąrašo įmonių akcijoms.

REKLAMA

Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos atstovai tikina, kad praėjusiais metais pasaulio ekonomikos ir finansų rinkas užklupę neramumai šiemet mažiausiai paveiks tuos, kurie kaups lėšas nuosekliai, periodiškai ir ilgą laiką. Specialistai gyvybės draudimo klientams pataria nusistatyti aiškius ir į ilgalaikę perspektyvą orientuotus taupymo terminus bei tikslus.

„2008-ieji buvo vieni sudėtingiausių metų pasaulio ekonomikai ir finansų rinkai per paskutinius 75-erius metus. Tačiau, kaip rodo patirtis, kiekviena krizė turi pradžią ir pabaigą, be to, ekonomikos augimo periodai iki šiol trukdavo kur kas ilgiau nei nuosmukių. Todėl 2008-ųjų patirtį lengviausiai išgyvens tie, kurie investuoja ne spekuliaciniais tikslais, o nuosekliai ir ilgesniam laikui“, - sako Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos prezidentas Artūras Bakšinskas.

Pasak jo, sunkmečio metu nepatartina sprendimus priimti neapgalvotai. „Mesti viską ir parduoti turimus investicinius vienetus, nutraukiant investicinio gyvybės draudimo sutartį, šiandien reikštų galutinai prarasti lėšas. O tiems, kurie investuoja periodiškai, dabartinė situacija kartu yra ir galimybių metas, nes investicinius vienetus dabar galima įsigyti gerokai pigiau nei prieš metus ar dvejus. Rinkoms vėl pradėjus kilti šių finansinių neramumų metu sumokėtos įmokos užtikrintų didesnę grąžą ir per trumpesnį laiką kompensuotų nuostolius“, - sako A. Bakšinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų