REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prognozės, kad mitingai ir riaušės Lietuvoje netruks būti "išversti" į kitą pusę mūsų šaliai gero nelinkinčių veikėjų, tvirtinasi.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijoje Peterburgo komunistais besivadinantys asmenys šią savaitę internete išplatino patoso kupiną pareiškimą apie tai, kad jie reiškia „visišką palaikymą Lietuvos tautai, kuri griežta forma išreiškė nepasitikėjimą buržuaziniu parlamentu“.

REKLAMA

Ideologine Peterburgo komunistų komisija pasiskelbę tinklaraštininkai paminėjo ir partiją „Frontas“, kurios lyderis, sostinės Tarybos narys Algirdas Paleckis įtarinėjamas prisidėjęs prie riaušių organizavimo.

„Išvesti iš kantrybės lietuviai taikiai ėjo prie parlamento, norėdami gauti atsakymus iš politikierių. Juos sutiko žiaurūs policininkai, kulkos, vandens patrankos. Šiomis sąlygomis sukilusiai tautai ėmė vadovauti kairioji partija „Frontas“, kuriai valdžia grasina represijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Komunistai dar kartą pareiškia, kad pasaulinė krizė atves prie revoliucinių darbininkų pasirodymų visoje Europoje. <...>Peterburgo komunistai reiškia solidarumą Lietuvos tautai, partijai „Frontas“, pogrindžio komunistų partijai Lietuvoje ir kviečia darbininkus reikalauti, kad šalis išstotų iš NATO“, - tokiais žodžiais baigiamas tekstas.

Jį jau buvo vakar perskaitęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas, kuris „Vakarų ekspresui“ dar negalėjo atsakyti, ar išties panašios proklamacijos reiškia, kad riaušes Vilniuje organizavo priešiškai valstybei nusiteikusios jėgos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vyksta tyrimas, jis dar nebaigtas. Aiškinamės, ar stovi už riaušių kas nors, ar ne. O tokie komunistų tekstai - proga pademonstruoti savo politines pažiūras. Žvelkime į tai su šypsena. Grupė marginalų stengiasi bet kokius įvykius „užmauti“ ant savo kurpalio“, - sakė parlamentaras.

Jis taip pat negalėjo pasakyti, ar prisidėjo prie kruvinų neramumų ir partijos „Frontas“ veikėjai, kurie žurnalistų buvo užklupti galimai rezgantys naujus planus ir žadėjo, kad mitingų dar bus.

„Kiekviena nedidelė grupė yra linkusi susireikšminti. Dabar visi organizatoriai skelbia, kad riaušėmis niekas nėra suinteresuotas. Ruošiamės ir vasario 3-iosios mitingui. Turi būti glaudus bendradarbiavimas su policija. Vilniuje, kitaip nei pas jus, Klaipėdoje, to veiksmų suderinimo tarp tvarkdarių ir municipalinės valdžios nebuvo. Mitingas Klaipėdoje - pavyzdys, kaip civilizuotai ir saugiai galima protestuoti“, - gyrė A. Anušauskas.

REKLAMA

„Nepažįstu tų žmonių“



Algirdas Paleckis, partijos „Frontas“ lyderis

Išplatintas tekstas man yra naujiena: su mumis nieko nebuvo derinta ir aš pirmą kartą girdžiu apie tą organizaciją. Tiesiog tie veikėjai nori mumis pasinaudoti ir daro viešųjų ryšių akciją. Jokių ryšių ar sąsajų su mumis nėra. Ir mūsų tikrai nedžiugina tokie dalykai, kai komunistai „remia“ mano vadovaujamą partiją. O ar stovi, ar ne kas nors už riaušininkų, pamatysime. Aš manau, kad stovi. Ar tie žmonės, kur panašius tekstus rašo, ar kiti - nežinau. Tačiau matyti, kad riaušės buvo organizuotos. Pradžioje premjeras Andrius Kubilius apkaltino mus, tačiau dabar jau nutilo, nes trūksta įrodymų, ir jis teisme pralaimės. Mes jokių riaušių neorganizavome. Ir tikrai nežinau, kodėl komunistai pasirinko mūsų partiją. Na, mano senelis dalyvavo tam tikruose istoriniuose įvykiuose, bet nemanau, kad reikia taip giliai kapstyti.



Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų