REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvaizdžio kūrėjas Wally Olinsas, kuriam atseikėta pusė milijono už Lietuvos ekonominės įvaizdžio koncepcijos kūrimą, žadėjo savo planų gaires pristatyti sausio mėnesį. Tačiau nepristatė. Vakar įvaizdžio strategas pareiškė, kad jam trukdo ekonomikos krizė – koncepcijos teks palaukti iki kovo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas susitikome darbo tvarka aptarti pirmojo bandymo - pažiūrėti, kaip žmonėms atrodo tos koncepcijos metmenys, prieš ją pristatant platesnei visuomenei“, - po susitikimo su ūkio ministru Dainiumi Kreiviu sakė Lietuvos ekonominės plėtros agentūros (LEPA) direktorius Mantas Nocius. Tačiau M.Nocius teigė, jog tikisi, kad kovo mėnesį jau turės kokius nors metmenis, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Lygiuotis į nieką nebereikia

Prieš keletą mėnesių, W. Olinso vizito Lietuvoje metu, įvaizdžio kūrimo guru kalbėjo, kad Lietuvai, mažai valstybei, reikėtų lygiuotis į turtingesnes šalis. Pavyzdžiui, Skandinaviją. Dabar šis požiūris kiek pakito.

„Lygiuotis Lietuvai nereikia į nieką - tiesiog pasinaudoti jos unikalumu ir pranašumais. Pavyzdžiai labai paprasti: kalbant apie Lietuvos įvaizdį, reikia naudotis faktais, kurie niekam nekelia abejonių. Pavyzdžiui, kad Lietuvoje tūkstančiui gyventojų tenka daugiau gydytojų nei Jungtinėje Karalystėje. Kitas faktas - kad Klaipėdos uostas perkrauna daugiau krovinių nei visi Airijos uostai kartu paėmus“, - pusės milijono vertas įžvalgas dėstė M. Nocius.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar M. Nocius teigia nieko konkretaus negalintis pasakyti, mat dar vyksta ginčai ir diskusijos. Be to, koncepcijos dar nėra mačiusi irVyriausybė. „Dar nei užsienio, nei ūkio ministrai, nei premjero patarėjai, nei pats premjeras nėra skaitę šio varianto, nes jis tik užvakar po pietų buvo pabaigtas“, - žurnalistams sakė LEPA direktorius.

Krizė palietė ir įvaizdžio kūrimą

Paklaustas, ar jo žvilgsnis į Lietuvą pasikeitė po paskutinio vizito, W. Olinsas ėmė pasakoti apie pasaulį siaubiančią ekonomikos krizę.

„Per pastaruosius mėnesius pasaulyje daug kas nutiko. Pasaulį sukrėtė ekonomikos krizė ir dėl to iškilo problemų kuriant ir Lietuvos ekonominę koncepciją. Todėl ir investuotojus bus sudėtingiau pritraukti į Lietuvą“, - kalbėjo guru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

W. Olinsas teigė kalbėjęsis su ūkio ministru ir apie konkrečias idėjas, tačiau jas pristatyti žada po poros savaičių - kiek anksčiau nei M. Nocius. „Lietuva - maža valstybė, todėl reikia išskirti tam tikras sritis, kurias galima būtų pristatyti pasauliui ir kurios būtų konkurencingos“, - savo senas idėjas kartojo įvaizdžio specialistas.

Be to, W. Olinsas teigė, jog dabar stengiasi atrasti būdą pasauliui pristatyti Lietuvą. „Pasaulyje daugybė mažų valstybių, kurios yra gerai žinomos. Pavyzdžiui, Singapūras, Airija. O Lietuvos dar nėra šių valstybių sąraše, bet tikime, kad ji gali ten atsirasti. Konkrečiau nieko pasakyti negaliu, nes mes dar dirbame“, - apie savo dviejų mėnesių darbą kalbėjo W. Olinsas.

Nei konkrečių sričių, nei konkrečių skaičių, nei specifinių detalių W. Olinsas teigė dar negalįs pateikti.

Agnė Vaitasiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų