REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čekų valdininkai liepė juodu audeklu uždengti skandalingos instaliacijos „Entropa“, eksponuojamos Briuselyje, bulgarišką fragmentą. Tai padaryta prašant Bulgarijos valdžiai.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad projektas „Entropa“, ironiškas žvilgsnis į ES šalių stereotipus, Briuselyje buvo pristatytas kaip bendras Europos Sąjungos dailininkų darbas, bet paaiškėjo, kad tai – skulptoriaus Davido Černy mistifikacija. Radikalus, bet ir Čekijoje, ir Europoje vertinamas dailininkas „Entropą“ sugalvojo nuo pradžios iki pabaigos. Keli draugai jam padėjo sukurti išgalvotų dailininkų tinklalapius, tarp jų ir Lietuvos „atstovės“ Vilmos Stasiulytės. (Ankstesni „Balso“ tekstai apie projektą – čia ir čia).

REKLAMA

Bulgarija „Entropoje“ pristatyta kaip į šalies kontūrus įkomponuotas turkiško tipo tualetas. Jau anksčiau už bulgarus įžeidžiančią užuominą teko atsiprašyti Čekijos vicepremjerui Aleksandrui Vondrai.

Agentūra „France Presse“ praneša, kad Čekijos prezidentas Vaclavas Klausas paskelbė atvirą laišką savaitraštyje „Euro“, kuriame siūlo šalies vyriausybei „viešai atsisakyti“ D. Černy kūrinio. V. Klausas instaliacijos „metodą“ ir „turinį“ pavadino nepriimtinu. „Metodu“ prezidentas turbūt vadina mistifikacijos žanrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų