REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad Vyriausybės nestebina Europos Komisijos prognozės dėl Lietuvos ūkio nuosmukio. Jis mano, kad Vyriausybė, priėmusi krizės įveikimo planą, tikisi sušvelninti ekonomikos nuosmukio padarinius.

REKLAMA
REKLAMA

„Tos prognozės mūsų neturi gąsdinti, bet paprasčiausiais mes turime į jas atsakyti savo aiškiu veiklos planu - taip padėti pergyventi šitą sunkesnį laikotarpį, ypač tiems, kurie yra socialiai mažiau apsaugoti - pensininkams, mokytojams, smulkiems verslininkams. Ir mes tokį planą turime ir jį stengiamės realizuoti. Taip, Lietuva turės šiuos metus ir kitus metus sudėtingus, galime galbūt pasiguosti, kad yra šalių, kurioms ta situacija bus dar sudėtingesnė. Jeigu paskaityti tas pačias Europos Komisijos prognozes, tai matome, kad kai kurie mūsų kaimynai turės net ir sunkesnį laikotarpį“, - Lietuvos radijui antradienį sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Europos Komisija pirmadienį paskelbė prognozuojanti, kad pastaraisiais metais sparčiai augusios Lietuvos ekonomikos laukia recesija: šiemet šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) sumažės 4 proc.

Komisijos narys Joaquinas Almunia (Choakinas Almunija) teigė tikįs, kad naujosios Lietuvos Vyriausybės veiksmai leis sutrumpinti recesiją Lietuvoje, todėl 2010 metais, net esant tolesniam ekonomikos smukimui, šalies padėtis bus geresnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų