REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis vakar surengė pasitarimą, kad kuo skubiau būtų pasirūpinta keleiviais, įsigijusiais „flyLAL – Lithuanian Airlines“ skrydžių bilietus. Posėdyje dalyvavo Civilinės aviacijos direktorius Kęstutis Auryla, „flyLAL – Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius Vytautas Kaikaris bei keleivių, įsigijusių šios bendrovės skrydžių bilietus, iniciatyvinės grupės atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Susisiekimo ministerija panaudos visas galimas priemones, kad įpareigotų bendrovę „flyLAL – Lithuanian Airlines“ įvykdyti savo įsipareigojimus keleiviams“,- sakė ministras E. Masiulis. Pasak ministro, skrydžių bendrovė privalo padaryti viską, kad žmonių lūkesčiai būtų išpildyti ir bilietus įsigiję keleiviai nebūtų palikti likimo valiai. Bendrovės „flyLAL – Lithuanian Airlines“ duomenimis, šiuo metu yra įsigyta apie 17 tūkst. bilietų, juos yra pirkę apie 11 tūkst. keleivių.

REKLAMA

Ministras paprašė „flyLAL – Lithuanian Airlines“ vadovybę iki trečiadienio pateikti planą, kokių veiksmų bus imamasi siekiant kiek įmanoma sumažinti bilietus įsigijusių keleivių patiriamus finansinius nuostolius ir nepatogumus. E. Masiulis taip pat ketina susitikti su šios bendrovės akcininkais siekdamas tartis, kad „flyLAL Group“ įmonės padėtų „flyLAL – Lithuanian Airlines“ įvykdyti savo įsipareigojimus keleiviams.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekimo ministras E. Masiulis teigė pasiliekantis galimybę kreiptis į specialiąsias tarnybas, siekdamas išsiaiškinti, ar „flyLAL – Lithuanian Airlines“ vadovai sąmoningai nepiktnaudžiavo, privesdami bendrovę iki kritiškos finansinės būklės.

Ministro teigimu, Susisiekimo ministerija iki šiol darė viską, kas įmanoma, kad sudarytų sąlygas bendrovei „flyLAL – Lithuanian Airlines“ vykdyti savo veiklą. Tik įsitikinusi, kad dėl finansinių sunkumų ši bendrovė nėra pajėgi vykdyti skrydžių saugumui būtinų reikalavimų, ministerija nusprendė sustabdyti „flyLAL – Lithuanian Airlines“ licenciją.

Siekdami užtikrinti patogų šalies susisiekimą oro transportu, Susisiekimo ministerija ir Tarptautinis Vilniaus oro uostas ėmėsi aktyvių veiksmų kitoms oro linijų bendrovėms pritraukti. Jau pradėtos konsultacijos su bendrovėmis SAS ir „Brussels Airlines“ dėl naujų tiesioginių skrydžių iš Vilniaus į Europos miestus atidarymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų