REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelias dienas Klaipėdą palikęs „Neptūno“ komandos kapitonas Evaldas Dainys Vilniuje įsikūrė šalia sporto salės, tačiau kol kas namuose būna retai – su Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneriais lieja prakaitą šlifuodamas naujus krepšinio derinius.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniečių ekipos treniruotės vyksta ilgiau ir pareikalauja daugiau jėgų. Tenka daug ko mokytis. Apskritai dabar mane užplūdęs keistas jausmas: aplink nauji žmonės, nauja komanda, nauja gyvenamoji vieta. Reikia laiko susivokti ir prie visko priprasti“, – „Vakarų ekspresui“ atviravo 25-erių E. Dainys, kuris praėjusią savaitę sukirto rankomis su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda (kontraktas sudarytas iki sezono pabaigos su galimybe jį pratęsti).

REKLAMA

Nuo 2004 metų „Neptūne“ rungtyniavęs 180 cm ūgio gynėjas neslėpė, jog palikti Klaipėdą jam buvo itin sunku.

„Esu gimęs Kaune, tačiau per tą laikotarpį Klaipėdoje susiradau daugybę gerų draugų. Pajūryje greitai pripratau, buvo smagu žaisti, įdomiai leisdavome laisvalaikį. Patiko pats miestas, linksmi žmonės, aktyvūs ir vieningi ekipos sirgaliai, – privalumus vardijo krepšininkas. – Tačiau būčiau nesuprastas, jei atsisakyčiau progos iškeliauti į aukštesnio lygio ekipą. Reikia žiūrėti į priekį ir bandyti kilti karjeros laiptais“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Nevykęs debiutas

– Kaip Tave priėmė naujoji ekipa?

– Draugiškai. Per treniruotes patarė, mokė derinių. Žinoma, pradžia – sunkoka. Daug naujovių. Pirmas įspūdis–  malonus, tačiau suprantu, kad dirbti teks daug daugiau. Tik juodu darbu aikštėje užsitarnausiu kiekvieną minutę.

– Kokį vaidmenį komandoje tau pažadėjo vilniečių ekipos treneris Rimas Kurtinaitis?


– Man iš anksto buvo aiškiai pasakyta, kad aš turėsiu atidirbti visą darbą gynyboje. Treneriai man nuolat tai akcentuoja. Būtent dėl gynybos mane ir priėmė į komandą. Stengsiuosi, kiek galėsiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Savaitgalį Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynėse prieš Kėdainių „Nevėžį“ jau buvai užsivilkęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos marškinėlius. Per šešias minutes pelnei du taškus. Kaip vertini savo debiutą?


– Atvirai pasakius, prastai vertinu. Treneris davė pasireikšti, tačiau privėliau keistų, tiesiog vaikiškų klaidų. Žinoma, apmaudu. Tiesiog kaustė jaudulys, nepavyko susikoncentruoti.

Atsisveikinimo vakarėlis

– Kur įsikūrei Vilniuje?

– Netoli „Akropolio“ ir sporto salės. Iki šiol retai lankydavausi Vilniuje, tai nelabai pažįstu šio miesto. Gerai, kad viskas šalia, nereikės blaškytis. Vilnius–  didelis miestas, kol kas niekur nesilankiau: iš namų į treniruotes ir atgal.



– Su kuriais Vilniaus komandos krepšininkais jau spėjai artimiau susibendrauti?

REKLAMA

– Vilniaus ekipoje yra keli gerai pažįstami krepšininkai. „Neptūne“ kartu teko žaisti su Michailu Anisimovu, nuo rinktinės laikų bendraujame su Steponu Babrausku, Artūru Jomantu, Mariumi Prekevičiumi. Šiaip ir visi kiti krepšininkai draugiškai pasitiko.

– Ar spėjai jau surengti susipažinimo vakarėlį?

– Kol kas dar ne. Tiesiog nėra kada, laukia sunkios treniruotės ir svarbios varžybos. Dabar tikrai ne vakarėliai mintyse.

– Įdomu, kaip atsisveikinai su neptūniečiais?


– Po paskutiniųjų rungtynių su latvių „Keizarmezs“ ekipa su krepšininkais ir komandos vadovais draugiškai pasėdėjome prie bendro stalo, padiskutavome, prisiminėme gražiausias akimirkas.



– Minėjai, kad Klaipėdoje susiradai daug draugų ir bičiulių. Jie nebandė Tavęs įkalbėti, jog liktumei „Neptūne“?

REKLAMA

– Ne. Draugai net patarė ir ragino naudotis susidariusia proga. Juk „Lietuvos rytas“ tokius pasiūlymus pateikia ne kiekvienam.

– O merginos atsisveikindamos neašarojo?

– Visko buvo (juokiasi, - Aut. past.). Bet juk Lietuva nėra jau tokia didelė, bet kada galiu jas aplankyti.

Rungtyniavo Amerikoje

– Gimei Kaune, kuriame „Žalgiris“ –  tarsi antroji religija. Įdomu, ar draugai iš gimtojo miesto nesmerkė, kad perėjai į priešingos stovyklos – vilniečių ekipą?

– Kaune turiu daug draugų. Pasitaikė juokų formos užuominų, bet draugai supranta ir nesmerkia. Tikriausiai, kai teks rungtyniauti su „Žalgiriu“, draugai palaikys ne mane, o kauniečių ekipą.



– „Lietuvos ryto“ ekipa atsisveikino su komandos įžaidėju Branko Milisavljevičiumi. Taip pat komandą gali palikti ir kitas legionierius, vienas iš lyderių amerikietis Chuckas Eidsonas. Nebaugu, kad ir „Lietuvos ryte“, kaip tai buvo „Neptūne“, gali strigti atlyginimai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Nežinau. Pagyvensim – pažiūrėsim. Reikia tikėtis, kad viskas bus gerai.

– 2003-2004 metais rungtyniavai Floridos (JAV) koledže, kodėl grįžai į Lietuvą?

– JAV studijavau pramogų verslą, tačiau tuomet „Neptūnas“ pasiūlė sudaryti sutartį ir nusprendžiau grįžti į gimtinę. Dėl nieko nesigailiu, pabuvau Amerikoje, pamačiau kitokį gyvenimą, pramokau anglų kalbos. Viskas - tik į naudą.

„Išsiskirstėme draugiškai“

Rytis Vaišvila, „Neptūno“ komandos treneris:

– Labai gaila, kad komandą paliko Evaldas Dainys. Nors sutartis su „Neptūno“ ekipa dar galiojo, tačiau išsiskirstėme draugiškai. Negi trukdysi ir neleisi pasirinkti geresnio varianto? Tai būtų nelogiška. E. Dainys –   labai šaunus vyras, nepakeičiamas žaidėjas. Juo buvo galima pasitikėti tiek gynyboje, tiek puolime. Jis dirbdavo visu 100 procentų. Savaitgalio rungtynėse labai trūko jo indėlio. Visi buvome pripratę, kad jis aikštėje vadovauja komandos žaidimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų