REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus teigia, kad po penktadienio neramumų Vilniuje Vyriausybė turėtų peržiūrėti savo krizės įveikimo planą ir ištaisyti jame padarytas klaidas. Premjeras Andrius Kubilius su šia pozicija sutinka ir pripažįsta, kad priimant antikrizinį planą buvo per mažai kalbama su žmonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Po penktadieninio „pasimatymo“ su darbdaviais, A. Kubiliaus teigimu, Vyriausybė jau planuoja susitikimus su smulkiaisiais verslininkais, turgaus prekeiviais ir mokslo bendruomene. „Dirbame, kaip ir buvome numatę, atviro dialogo būdu“, - vakar po susitikimo su prezidentu kalbėjo A. Kubilius, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Dialogas reikalingas

„Prezidento nuomone, penktadienį Vilniuje vykę neramumai yra rimtas signalas valdžiai dar kartą įvertinti antikrizinių priemonių naštą verslui ir visiems gyventojams, - kalbėjo prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė. - Prezidentas ragina Vyriausybę imtis neatidėliotinų priemonių, kad mažėtų įtampa visuomenėje ir būtų išvengta naujos streikų bangos. Prezidentas mano, kad dabar visą dėmesį reikia skirti dialogui su žmonėmis aiškinant būtinų pertvarkų būtinumą. Sunkmetį įveiksime tik turėdami Lietuvos žmonių paramą“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius padėkojo prezidentui už „labai apgalvotą, labai santūrią poziciją, kuri yra reikalinga Lietuvoje šiuo metu“. Premjeras teigė, kad Vyriausybė imdama pavyzdį iš V. Adamkaus stengsis elgtis apgalvotai.

„Dialogas yra svarbus ir reikalingas dalykas, - kalbėjo premjeras. - Pirmieji pokalbiai su profsąjungomis įvyko dar lapkričio mėnesį. Tuo metu džiaugėmės bendru supratimu. Gaila, kad Seime priiminėjant visą valstybės finansų stabilizavimo paketą laiką turėjome leisti Seimo posėdžiuose nelabai vaisingose diskusijose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laiko jau yra

A. Kubiliaus teigimu, Vyriausybė dabar yra pasiruošusi bendrauti su visuomenės grupėmis, kurios jaučia daugiausia nerimo. „Esame ne vieną kartą sakę, kad esame pasiruošę, atsižvelgdami į prezidento nuomonę bei įvairių asociacijų siūlymus, taisyti krizės įveikimo plano netikslumus ar klaidingas nuostatas, kurių galėjo atsirasti priimant tokį didžiulį paketą. Bet tai galime pasiekti tik normalaus, dalykiško bendravimo, o ne riaušių būdu“.

Premjeras dar negalėjo įvardyti punktų, kuriuos galbūt reikėtų taisyti. „Vyriausybė atsakinga už visuomenės rimtį. Jei kyla daug nerimo dėl esamos situacijos, tai Vyriausybė turi ieškoti sutarimo su visuomene, kad ji suprastų mūsų veiklos pagrindinį tikslą, kuris padėtų atskiroms grupėms išgyventi sunkmetį“, - kalbėjo premjeras.

Mantas Stankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų