REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išleistas legendinio miuziklo kompaktinis diskas

Daugiau nei po 30 metų pertraukos išleistas miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais“ kompaktinis diskas. Pirmoji ir vienintelė iki šiol miuziklo muzikos plokštelė buvo išleista 1976-aisiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Giedriaus Kuprevičiaus miuzikle aidinčias arijas atlieka žinomi Lietuvos atlikėjai ir aktoriai. Monikos arijas atlieka svaiginančiai romantiško balso savininkė Ona Kolobovaitė. Dramatiškas Rolando ir Juliaus arijas atlieka „Triumfo arkos“ dalyvis Egidijus Bavikinas ir Vilniaus tarptautinio kamerinės muzikos konkurso laureatas Mindaugas Zimkus, o charizmatiškojo Korifėjaus – Tomas Icikzonas. Miuzikle taip pat dainuoja tarptautinio įvertinimo Kinijoje sulaukęs choras „Aidija“. Šio choro meno vadovas ir dirigentas Romualdas Gražinis tapo viso kompaktinio disko kūrybiniu įkvėpėju ir kritiku. Šį kompaktinį diską jau galima įsigyti „Domino“ teatro kasoje, artimiausiu metu jis pasieks ir kitas prekybos vietas.

REKLAMA

Įdomus faktais yra tai, kad nepaisant daugybės miuziklo adaptacijų, muzikė plokštelė iki šiol buvo išleista tik Lietuvoje 1976-aisiais metais. Naujas kompaktinis diskas pratęsią šią unikalią tradiciją.

„Manau, kad „Domino“ teatrui yra didelė garbė bent menka dalimi prisiliesti prie šio nepaprasto lietuviško kultūrinio įvykio puoselėjimo ir sklaidos. Tokios dainos kaip „Kregždutės“ ar „Kaip mažas paukštukas“ skamba ne vienos žmonių kartos lūpose. Mes siekiame šią tradiciją puoselėti, leisti žmonėms išgirsti originalią, lietuvišką ir prasmingą muziką,“ – kalbėjo teatro vadovas Egidijus Baranauskas.  

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant išsaugoti pirmųjų plokštelės leidėjų dvasios autentiškumą diskas buvo įrašinėjamas toje pačioje studijoje kaip ir prieš 30 metų.

Norėdami nustebinti klausytojus ir nudžiuginti juos, Vaidas Baumila ir Ona Kolobovaitė įrašė naują kūrinio „Kregždutės, kregždutės...“ versiją. Ši daina jau skamba regioninėse radijo stotyse, artimiausiu metu jį galės išgirsti ir kitų radijo stočių klausytojai.

„Manau, kad šio kompaktinio disko atsiradimas yra puikus įrodymas, kad muzika nesensta. Mano nuomone, šis kompaktinis diskas galėtų tapti kiekvienų namų reliktu – kaip kiekvienuose namuose galime rasti stalinę namų knygą, taip šis kompaktinis diskas sujungia skirtingų kartų klausytojus. Su šia muzika užaugo ne viena karta, todėl ypatingai įdomu išgirsti kaip jaunoji Lietuvos karta supranta šią muziką, kaip moka jos klausytis“, – dalinosi mintimis miuziklo kompozitorius Gytis Padegimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai simboliška, kad diskas buvo įrašinėjamas „Vilniaus plokštelių studijoje“, nes būtent čia prieš 30 metų buvo įrašyta pirmoji  miuziklo plokštelė. Tai yra bene vienintelė salė, kur įmanoma kokybiškai įrašyti orkestrų ir chorų atliekamą muziką. Dar vienas sutapimas yra ir tai, kad įrašinėjant miuziklo kompaktinį diską pagalbos ranką ištiesė profesionalus garso režisierius Rimantas Pupeikis, taip pat dirbęs įrašant pirmąjį miuziklą.

Kompozitorius pageidavo, kad miuzikle būtų išlaikoma kuo daugiau autentiškumo, todėl jame iki šiol juntama aštunto dešimtmečio dvasia. „Miuzikle skambanti muzika yra ta pati, todėl žmonės tikrai lygins pirmąją plokštelę ir kompaktinį diską. Mano nuomone, visi dirbo itin profesionaliai ir kruopščiai, todėl rezultatas yra tikrai džiuginantis“ , – sėkmingu projektu džiaugėsi choro vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų