REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aktyviai darbo paieškos programai įgyvendinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šiais metais skirs beveik 200 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Aktyvios darbo rinkos politikai įgyvendinti tokią didelę sumą pinigų valstybė skiria pirm kartą.

REKLAMA

„Jeigu anksčiau ministerija siekė į darbo rinką įtraukti kuo daugiau ekonomiškai neaktyvių piliečių, tai dabar, ekonomikai perėjus į nuosmukio fazę, prioritetą skiriame esamoms darbo vietoms ir dirbančiųjų įgūdžiams išsaugoti“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys.

Pagal vieną priemonių, minėti 200 mln. litų bus panaudoti darbo neturintiems arba apie atleidimą iš darbo gavusiems žmonėms apmokyti, kurie pageidaus lankyti Lietuvos darbo biržos (LDB) persikvalifikavimo kursus. Pagal kitą priemonių, darbdaviui valstybė kompensuos darbo užmokestį darbuotojui, pas kurį bedarbį nukreipė Lietuvos darbo birža.

REKLAMA
REKLAMA

„Neabejojame, kad šios priemonės padidins žmonių galimybes išlikti  besikeičiančioje darbo rinkoje, nes geriausia socialinė apsauga yra ne pašalpos ir išmokos, o realiai egzistuojanti darbo vieta“, – įsitikinęs ministras R.J.Dagys.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai taip pat kelia rūpestį, kad 2009 metų sausį „ne dienomis, o jau valandomis“ didėja lėšų poreikis bedarbių pašalpoms išmokėti.

„Labai svarbu, kad darbą praradęs žmogus „neiškristų“ iš visuomeninio gyvenimo, neliktų vienas be paramos ir pagalbos“, – pabrėžia R.J.Dagys.

Išmokų poreikis prognozes sausį viršija apie 30 procentų, nors 2009 metams nedarbo socialinio draudimo išmokoms numatyta ir taip nemaža - 150 mln. litų - suma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų