REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors šiais metais Lietuvoje numatyta daug mažiau koncertų, to tikrai negalima pasakyti apie didelius šokių muzikos renginius.

REKLAMA
REKLAMA

Agentūra „In The Mix Promo“ neseniai  paskelbusi apie gegužę Vilniuje įvyksiantį seksualiojo David Guetta pasirodymą, dabar praneša apie dar vieno šokių aikštelių dievo ATB vizitą į Lietuvą. Jau dešimt metų žinomas vokietis kasmet išleidžia po kelis viso pasaulio TV, radijo bei klubų hitus, kurie ilgai užsilaiko ir Lietuvos radijo topuose.

REKLAMA

Atrodo, amžinai populiarus ir madingas ATB savo pasirodymą surengs birželio 12 d. sostinės „Litexpo“ parodų centre. Tai bus trečiasis vokiečio šou Lietuvoje, tačiau pirmą kartą jis atvyksta su savo grupe ir surengs net penkių valandų trukmės gyvą koncertą. Pasirodymo metu, be visiems gerai pažįstamų ATB hitų, bus galima išgirsti visai naujų atlikėjo kūrinių iš šį pavasarį pasirodysiančio septintojo albumo.

Sunku suskaičiuoti visus hitus

35 metų Andre Tannenberger'iui, toks tikrasis ATB vardas, net dešimt metų besitęsiančios šlovės galėtų pavydėti daugelis. Tarp geriausių trance muzikos didžėjų ir prodiuserių pasaulyje papuolantis vokietis vieną po kito leidžia milijonus gerbėjų visame pasaulyje užkariaujančius hitus. Už juos gerbėjai jį lygina su bene ryškiausiai žėrinčiomis trance muzikos žvaigždėmis Paul van Dyk, Tiësto ir Armin van Buuren.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai prieš dešimt metų vokietis išleido singlą „9 PM (Till I come)“, kuris ir iškėlė ATB į pasaulio šokių muzikos elitą. Vos per savaitę ši kompozicija užkopė į pirmąją D. Britanijos perkamiausių singlų dešimtuko vietą ir ilgus mėnesius išsilaikė daugelio pasaulio šalių populiariausios muzikos topuose. Iš viso „9 PM (Till I come)“ buvo parduota per  pusę milijono kopijų ir, nors šiam singlui jau dešimt metų, iki šiol gerbėjai koncertuose maldauja atlikėjo būtent šio hito.

Po šios net pačiam atlikėjui netikėtos sėkmės, atrodo, viskas, prie ko prisiliesdavo ATB, virsdavo auksu ir kraudavo turtus. Būtent nuo tada populiarusis didžėjas kasmet ėmė leisti vienas kitą aplenkusius singlus. Skirtingose pasaulio šalyse hitais tapusius ATB kūrinius galima vardinti labai ilgai. Lietuvoje ir visame pasaulyje be jau minėto „9 PM (Till I come)“ dar ilgai topuose karaliavo: „Don't Stop", „Killer", „Let U Go", „Hold you“, „Ecstasy", „I Don't Wanna Stop“, „The Summer“, „Summer Rain“, „Believe In Me“, „Feel Alive“, „Long Way Home“ bei pats naujausias, dabar mūsų radijo stotyse skambantis „Wrong Medication“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remikso paprašė pats Jean Michel Jarre

Visus dešimt metų labai aktyviai įrašus leidusio ATB diskografija išties įspūdinga. Ją sudaro net 6 albumai, geriausiųjų dainų rinkinys, trys DVD leidiniai ir per 20 be proto populiariais tapusių singlų. Jau šį pavasarį Andre Tannenberger išleis savo septintąjį albumą, kuris kol kas dar neturi pavadinimo.

Savo namuose ne vieną platininį ir auksinį diską iš skirtingų šalių saugantis atlikėjas iš viso per savo karjerą pardavė keliasdešimt milijonų įrašų. Daugybės įvairiausių apdovanojimų laimėtojas gali pasigirti net dvejomis bene prestižiškiausių muzikos apdovanojimų „Grammy“ nominacijomis.

REKLAMA

Maža to, prieš kelis metus šiam atlikėjui susižavėjimą parodė pernai Lietuvoje koncertavęs elektroninės muzikos pradininkas, pasaulio rekordininkas Jean Michel Jarre, kuris paprašė remiksuoti vieną savo kūrinių. Per dešimt metų ATB perdirbinių prašė ne viena dešimtis gerai žinomų kūrėjų,  tarp jų Moby, A-HA, „New Order“, „Texas“, „Enigma“ bei daugelis šių dienų populiarių šokių muzikos atlikėjų.

Pirmajame pasirodyme pritrūko bilietų?

Pirmasis ATB pasirodymas įvyko 2007-ųjų rudenį taip pat sostinės „Litexpo“ parodų centre. Tąsyk susirinko beveik 4000 trance muzikos gerbėjų iš visos Lietuvos. Koncerte netrūko ir svečių iš Baltarusijos bei Latvijos. Organizatorių teigimu renginys viršijo jų lūkesčius, nes  visi bilietai į ATB šou buvo išpirkti.

REKLAMA

„Sausakimša salė, rūbinėje pritrūko laisvų vietų. Eilės. Daug, daug žmonių. Ore tvyro karštis, įtampa ir nuolat sklando trijų raidžių derinys - ATB. Tikrai taip – pirmą kartą lietuvių ausys ir akys tėvynėje gyvai išgirdo ir išvydo ATB. Jis tapo vakaro Dievu, kuriam iškėlus rankas į viršų pakildavo ne tik miškas rankų salėje, bet ir pasigirsdavo klyksmai, riksmai ir įvairiausios skanduotės!“, - taip apie pirmąjį garsiojo vokiečio koncertą prieš dvejus metus rašė vieno portalo žurnalistas.

Tiesa, šis ATB pasirodymas nuo prieš tai buvusių smarkiai skirsis. Pirmą kartą į Lietuvą  Andre Tannenberger atvyks kartu su palyda, kuri populiarųjį atlikėją lydi tik į ypatingus renginius. Kartu su pagrindine vakaro žvaigžde scenoje pasirodys garsiosios ATB dainos „Extasy“ vokalistė Tiff Lacey, vieno paskutiniųjų hitų „Believe In Me“ balsas, Jan Löchel ir koncertinio turo didžėjus Josh Gallahan. Birželio 12 d. sostinės „Litexpo“ parodų centre keturiese jie surengs net penkių valandų trukmės pasirodymą.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų