REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, taip pat Radviliškio ir Kelmės rajonų policijos komisariatai atlieka tyrimus ir aiškinasi, kas šiuose miestuose organizavo nesankcionuotus piketus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Šiaulių policijos, profesinė sąjunga „Solidarumas“, gavusi Šiaulių miesto savivaldybės leidimą, praėjusį penktadienį Vilniaus gatvės bulvaro amfiteatre surengė piketą prieš Vyriausybės vykdomą politiką ir kainų kilimą.

REKLAMA

Tuo pat metu pareikšti savo protesto šiuo klausimu prie savivaldybės esančiame skverelyje susirinko miesto smulkieji verslininkai ir kiti šiauliečiai, kurie dėl tokio renginio šioje vietoje leidimo neturėjo. Prie jų vėliau prisijungė ir didžioji dalis protestuotojų iš amfiteatro.

Susirinkusi minia kėsinosi patekti į savivaldybės pastatą. Čia budėję policijos pareigūnai užtikrino viešąją tvarką ir įtikino žmones vengti incidento.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant nustatyti nesankcionuoto renginio organizatorius, pradėti tyrimai ir aiškinamasi, ar nebuvo padaryti administraciniai pažeidimai dėl susirinkimų ir kitų masinių renginių organizavimo.

Tokius pat tyrimus pradėjo ir Radviliškio bei Kelmės rajonų policijos komisariatai, nes šiuose miestuose protesto akcijos taip pat vyko, neturint savivaldybių leidimo.

Penktadienį vidurdienį Šiauliuose prasidėjusioje protesto akcijoje pasirodė būrys skustagalvių jaunuolių, kurie ragino susirinkusią kelių tūkstančių žmonių minią mėtyti akmenis ir plytas į savivaldybės langus. Mitinguotojai po valandos išsiskirstė, rimtesnių tvarkos pažeidimų neužfiksuota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apykaklėmis ir šalikais užsidengę veidus skustagalviai vaikščiojo po susirinkusiųjų minią ir skatino gyventojus nepasitenkinimą reikšti agresyviai.

Prasidėjus mitingui apie trys dešimtys mitinguotojų bandė veržtis į Šiaulių savivaldybę, tačiau kelią jiems pastojo priėjimą iki durų užtvėrę dešimt policijos pareigūnų. Malšinti galimų riaušių prie Šiaulių savivaldybės buvo atvykę ir kariškiai, tačiau jų pagalbos neprireikė.

Raminti įsiaudrinusių mitinguotojų, mėtančių į savivaldybės pastatą sniego gniūžtes, išėjo ir Šiaulių vicemerė Alma Javtokienė. Ji aiškino, kad ne savivaldybė sprendžia mokesčių pakeitimo klausimus, o Seimas, tačiau susirinkusieji jos pasisakymą palydėjo švilpimu.

REKLAMA

Radviliškyje penktadienį vidurdienį prie savivaldybės susirinko apie 40 žmonių. Su jais susitiko ir bendravo meras Antanas Čepononis. Jis nuramino susirinkusiuosius, policija jokių incidentų ir viešosios tvarkos pažeidimų neužfiksavo. Aiškinamasi, ar į nesankcionuotą mitingą gyventojai susirinko spontaniškai, protestų Vilniuje paskatinti, ar jį kažkas organizavo.

Tiek pat žmonių tądien buvo susirinkę ir prie Kelmės savivaldybės. Jame taip pat nebuvo užfiksuota jokių viešosios tvarkos pažeidimų, su žmonėmis susitiko meras Kostas Arvasevičius. Protestuotojai turėjo vieną, nieko savo turiniu neįžeidžiantį plakatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų