REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Į sceną išėjo menkas berniukas su trispalve ant rankos be pretenzijų laimėti aukštą vietą“, - taip savo pasirodymą apibūdina Deivis. Būtent jis šeštadienį antrajame „Dainų dainos“ konkurso atrankos etape su kūriniu „Lietuva“ tapo nenuginčijamu vakaro lyderiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokios dainos stiprina ir vienija mūsų tautą“, - įsitikinęs Deivis, su kūriniu „Lietuva“ tapęs „Dainų dainos“ nugalėtoju. Pasak jo, pergalę galėjo lemti ir konkurso atrankos išvakarėse šalį krėtę neramumai.

REKLAMA

„Jau kelinti metai pastebiu, kad Kovo 11-osios ir Vasario 16-osios proga be himno daugiau nelabai ir yra kūrinių apie Lietuvą, kuriuos mūsų žmonės galėtų dainuoti“, - apie gimusią mintį sukurti patriotišką kūrinį pasakojo atlikėjas.

Tiesa, Deiviui teko gerokai pavargti, kol rado jo pasirodymą pagyvinančius filmuotos Lietuvos vaizdus. „Norėjau panaudoti vaizdus iš Arūno Matelio filmo „Skrydis per Lietuvą arba 510 sekundžių tylos“, tačiau iš jo leidimo negavau. Mariaus Jovaišos „Neregėta Lietuva“ fotografijų taip pat nepasisekė panaudoti, nes jas savo klipui jau pasirinkęs Andrius Mamontovas“, - atviravo dainininkas. Jis unikalių Lietuvos vaizdų rado televizijos archyvuose.

REKLAMA
REKLAMA

Ne mažiau už Deivį džiaugėsi ir antroje vietoje likęs Donatas Montvidas su Rosita Čivilyte. „Dainų dainos“ slenkstį į pusfinalį pergalingai peržengė ir Rūta Ščiogolevaitė, kurios kurtą dainą ir atliko jos gera bičiulė R.Čivilytė. Pati Rūta liko trečia. Į kitą etapą pateko ir roko asai „Bix“, jie parengė išskirtinį pasirodymą su šviesos ir spektaklio elementais. Tiesa, TV žiūrovai buvo nuskriausti, mat dėl neprofesionaliai nufilmuoto vaizdo negalėjo įsivaizduoti, koks „performansas“ virė scenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovų manymu, pusfinalio buvo vertas ir Lino Adomaičio kūrinys, kurį jis atliko su styginių ansambliu. Už pastangas dainuoti gyvai kelialapiu į pusfinalį apdovanota ir „Yvos“ lyderė Natalija Zvonkė.

Pavydėtina sėkmė nusišypsojo už borto likusiai realybės šou iškilusiai žvaigždutei Urtei. Mat 16-metei konkurso rengėjai suteikė vieną iš dviejų turimų šansų ir delegavo ją į pusfinalį.

Tokie didžiosios scenos senbuviai kaip Taja, „Kastaneda“, „Biplan“ ar „Siela“ savo kūryba nesuvirpino lietuvių širdžių. Fiasko patyrė ir atlikėjas Soliaris, šio neišgelbėjo net į pagalbą pasikviestas Egidijus Dragūnas.

Edita MAŽELYTĖ


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų