REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Londono „Wembley“ arenoje pasibaigė vienas prestižiškiausių angliškojo biliardo (snukerio) „Masters“ turnyras, kuriame varžėsi 18-a pačių geriausių sezono žaidėjų. Netikėtumų nebuvo - pergalę šventė pirmąją vietą pasaulio reitinge užimantis anglas Ronnie O’Sullivanas, kuris finale po atkaklios kovos 10:8 palaužė savo tautietį 25-erių metų Marką Selby.

REKLAMA
REKLAMA

Nors su nauja lazda šiame turnyre žaidęs R. O’Sullivanas kelią į finalą prasiskynė gana nesunkiai: 6:5 susitvarkė su Joe Perry, 6:2 sudorojo Allisterį Carterį ir 6:1 sutriuškino Stepheną Maguire‘ą, tačiau lemiamas mačas jam susiklostė kur kas sunkiau.

REKLAMA

Dėl savo itin greito žaidimo tempo „Raketa“ pravardžiuojamas 33-ejų metų amžiaus snukerio vunderkindas kovoje dėl čempiono vardo vienu metu nuo savo varžovo atsiliko net 5:7, bet paskui laimėjo tris partijas iš eilės ir vėl išsiveržė į priekį – 8:7. Tiesa, atkaklusis M. Selby nė nemanė pasiduoti ir vėl išlygino rezultatą, bet paskutinės dvi partijos jau  priklausė R. O’Sullivanui, kuris šiose varžybose triumfavo jau ketvirtą kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Po sunkios, bet įspūdingos pergalės dar „Magu“ vadinamas anglas neslėpė džiaugsmo:

„Aš tik stengiausi kovoti, nes Markas yra fantastiškas žaidėjas, todėl labai džiaugiuosi, kad galiausiai jį įveikiau. Turint omenyje, kad žaidžiau su visiškai nauja lazda, kurią gavau tik prieš savaitę, ši pergalė – viena įspūdingiausių mano karjeroje.“

Beje, po praėjusio sezono anglas rimtai svarstė galimybę pasitraukti iš didžiojo sporto.

„Man patinka žaisti, bet kartais pasitaiko ir sunkių akimirkų. Ir turbūt nebūtų nieko geriau, kaip pasitraukti, kai esi viršūnėje, tačiau aš tikiuosi, kad dalyvausiu turnyruose ir toliau, bet net jeigu ir ne, labai neliūdėsiu” – tada teigė R. O’Sullivanas.

Vis dėlto panašu, kad charizmatiškasis anglas nusprendė, kad jam dar yra ko siekti ir kad naujų pergalių ir iššūkių troškimas jam dar nėra svetimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų