REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO generalinis sekretorius Jaapas de Hoopas Schefferis pareiškė, kad korumpuota ir neproduktyvi Afganistano valdžia prie nestabilios situacijos šalyje prisideda ne ką mažiau nei Talibano sukilėliai, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Duodamas interviu JAV leidiniui „The Washington Post“ NATO generalinis sekretorius pareiškė, kad tarptautinė bendruomenė sumokėjo krauju ir pinigais, todėl turi teisę reikalauti konkrečių Afganistano valdžios veiksmų. Jis pridūrė, kad šaliai reikalinga valdžia, kurią gerbtų ir jai būtų lojali pati tauta.

REKLAMA

Afganistano Vyriausybės atstovas pripažino, kad korupcija yra rimta problema ir paprašė tarptautinės bendruomenės padėti ją spręsti.

J. de Hoopo Schefferio leidiniui išsakyti teiginiai pirmą kartą parodė NATO susierzinimą dėl Hamido Karzai‘aus vadovaujamas Vyriausybės neveiksnumo. „Pagrindinė Afganistano problema – ne per daug Talibano, bet per mažai produktyvios valdžios“, - teigė NATO vadovas.

2009 m. taps rimtu iššūkiu dabartiniam šalies vadovui H. Karzai‘ui, nes šiais metais numatomi nauji prezidento rinkimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų