REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje spaudai rengiama knyga, skirta Alos Pugačiovos šešiasdešimtmečio jubiliejui. Šios knygos pagrindas – lenkų menotyrininko Gžegožo Piotrovskio disertacija „Ala Pugačiova – rusų dainavimo meno fenomenas“, kurią jis parašė 2003 metais, o ją apgynęs pelnė muzikologijos daktaro laipsnį.

REKLAMA
REKLAMA

Tai vienintelis pasaulyje rimtas veikalas, išsamiai nagrinėjantis populiariausios rusų atlikėjos ir kompozitorės kūrybą.

REKLAMA

„Šiuo leidiniu norime Alai Pugačiovai padaryti malonią bei vertingą dovaną – juolab, kad su Lietuva ir Lenkija rusų primadoną sieja daug gražių prisiminimų“, – sako projekto autorius ir būsimo leidinio redaktorius, įmonės „Vilnius Event Group“ direktorius Vitalis Masėnas.

1978 metais tarptautiniame Sopoto festivalyje Ala Pugačiova laimėjo „Gran Pri“ apdovanojimą už dainą „Karaliai viską gali“. Devintojo dešimtmečio pradžioje ryškiausia Rusijos popmuzikos žvaigždė daug koncertavo Lenkijoje, kur iki šiol yra karštai mylima publikos. Su Lietuva Alą Pugačiovą irgi sieja glaudūs gyvenimo ryšiai. Čia ji ne tik daug kartų koncertavo – 3 metus pragyvenusi Lietuvoje dainininkė prisipažįsta netgi išmokusi lietuvių kalbą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak projekto organizatorių, ši Lietuvoje išleidžiama knyga galėtų tapti vienu iš programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ akcentų, pažyminčiu senas mūsų šalies sostinės knygų leidybos tradicijas. Knygą iš lenkų kalbos į rusų verčia UAB „Metropolio vertimai“ profesionalų komanda. Unikalų leidinį papuoš ir Lietuvos fotomenininkų darbai. Užbaigus šį bendrą lenkų, lietuvių ir rusų projektą, Vilniuje ir Maskvoje planuojama surengti knygos „Ala Pugačiova – rusų dainavimo meno fenomenas“ pristatymus.

Rusijos popmuzikos žvaigždės Alos Pugačiovos jubiliejiniai koncertai įvyks balandžio 7, 8, 9 ir 15 dienomis. Pirmieji trys koncertai bus surengti Kremliuje, o balandžio 15-ąją, savo 60-ojo jubiliejaus dieną, primadona dainuos didžiausioje stadiono „Lužniki“ scenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų